Kalender » Appelpop

Appelpop 2016 - Waalkade Tiel

appelpop.jpg

Appelpop is een groot popfestival dat op 9 en 10 september 2016 plaatsvindt aan de Waalkade in Tiel. Wat Appelpop onderscheid van andere grote muziekfestivals is het feit dat Appelpop geheel gratis is om te bezoeken. Ieder jaar bezoeken ruim 150.000 mensen het festival. Wil je Appelpop ook eens bezoeken? Je komt op deze pagina alles te weten over het programma, de bereikbaarheid en de openingstijden van het evenement.

Appelpop 2016

Appelpop is geen kleine speler op de Nederlandse festivalmarkt. Dankzij het gratis karakter weten mensen uit heel Nederland en ook het buitenland de weg naar de Waalkade in Tiel te vinden. Het muziekaanbod is divers en zal eenieder aanspreken. Er wordt vooral popmuziek gespeeld, maar andere muziekstijlen zullen ook zeker te horen zijn. Ieder jaar staan er weer meerdere grote namen uit de (Nederlandse) muziekwereld op het podium. Van bekende namen tot aanstormend talent, op Appelpop krijgt een gemêleerd gezelschap artiesten de kans om op te treden. Behalve muziek is er ook een leuke Festivalmarkt die bezocht kan worden.

Openingstijden

Het festival duurt twee dagen in totaal, Appelpop vindt plaats op 9 en 10 september 2016. De volgende openingstijden zijn van toepassing:

  • Vrijdag: 18.00 - 24.00 uur
  • Zaterdag: 12.00 - 24.00 uur

Overnachtingen

Als je beide dagen Appelpop wilt bezoeken zul je zelf een slaapplaats moeten regelen, het festival beschikt niet over een eigen camping of iets dergelijks. Uiteraard zijn er in de omgeving wel verschillende goede hotels en campings waar je een overnachting kunt boeken.

Tickets en kaartverkoop

Je hoeft geen tickets te kopen voor Appelpop, het evenement is namelijk gratis te bezoeken. Het is hiermee zelfs een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland.

Bezoeken Appelpop

Omdat het festival zoveel mensen naar Tiel doet komen, is het zeker aan te bevelen om met de trein te reizen. De gemeente Tiel beschikt namelijk over een eigen NS-treinstation. Er worden zelfs extra treinen ingezet. Als je met de auto naar Appelpop komt moet je rekening houden met verkeersdrukte en het lastig vinden van vrije parkeerplaatsen.