Kalender » Bloemencorso Sint Jansklooster

Bloemencorso Sint Jansklooster: tickets en programma

d17309afde9b4ff79717bc19dcf4739a.jpg

In het Overijsselse Sint Jansklooster vindt iedere zomer een van de mooiste bloemencorso’s van Nederland plaats. Gedurende een week vinden er in het dorp veel activiteiten plaats, met als hoogtepunt natuurlijk het corso. Bloemencorso Sint Jansklooster bestaat onder andere uit een middagcorso een avondcorso en een corsofestival. Kom meer te weten over Bloemencorso Sint Jansklooster 2017 waaronder tickets en kaartverkoop, programma en festivaltijden, overnachten en bereikbaarheid.

Bloemencorso Sint Jansklooster 2017

De prachtigste praalwagens met duizenden gekleurde bloemen toveren de straten van Sint Jansklooster om in een van de meest sfeervolle decors van Nederland. Het Bloemencorso omvat ook theater, omdat er rondom de praalwagens vaak groepen figuranten hele voorstellingen en toneelstukken opvoeren. Daarom staat het evenement ook wel bekend als Theatercorso Sint Jansklooster. De volgende editie van de Corsoweek is van maandag 14 tot en met zondag 20 augustus 2017. Het hoofdevenement is natuurlijk de corso zelf op vrijdag 18 augustus 2017.

Tickets en kaartverkoop

De bloemcorso’s van Sint Jansklooster op vrijdagmiddag en vrijdagavond en het corsofestival kosten entree. Een ticket voor het middag- of avondcorso kost € 7,50 per persoon, terwijl kinderen het kortingstarief van € 3,50 betalen. Kinderen tot en met drie jaar kunnen de corso’s gratis bijwonen.  Een ticket voor het corsofestival van Sint Jansklooster kost € 4,- (kinderen € 2,-). Het is mogelijk een passe-partout te kopen voor € 12,50 per persoon waarmee je toegang hebt tot zowel het corsofestival als het middag- en avondcorso.

Programma

De Corsoweek van Bloemencorso Sint Jansklooster duurt bijna een hele week. Tot het programma behoren onder andere de volgende onderdelen. Op dinsdag beoordeelt een jury versierde straten. Op de donderdag om 19.30 uur is het Jeugdcorso. Op vrijdag zijn er het middagcorso (14.00 uur) en avondcorso (20.30 uur), waarna er een groot feest losbarst in de feesttent. De zaterdag staat in het teken van het corsofestival, het schuttersfeest en het Wagenbouwersfeest. Op de afsluitende zondag volgt nog de tentdienst.

Bezoeken Bloemencorso Sint Jansklooster

Het dorp Sint Jansklooster telt slechts 1.200 inwoners, maar tijdens het Bloemencorso stijgt dit aantal erg snel. Het dorp is het best te bereiken met de auto en ligt in de buurt van steden als Zwolle, Meppel en Emmeloord. Parkeren is gratis op de aangegeven plaatsen. Het Bloemencorso Sint Jansklooster is een bijzonder fraai evenement en leuk om meerdere dagen te bezoeken. Eventueel kan er worden gekozen voor een hotelovernachting in de buurt.