Kalender » Boekenweek

Boekenweek: 25 maart - 2 april 2017

boekenweek.png

De week van het Nederlandstalige boek is natuurlijk de Boekenweek. De Boekenweek vindt ieder jaar plaats in de maand maart wanneer er allerlei leuke en interessante activiteiten worden georganiseerd waaronder het Boekenbal. En natuurlijk is er het Boekenweekgeschenk. Kom alles te weten over de Boekenweek in 2017 zoals de datum, Boekenbal, activiteiten en het Boekenweekgeschenk.

Boekenweek 2017

De Boekenweek staat ieder jaar weer in het teken van het Nederlandstalige boek. Tijdens de Boekenweek ontvang je bij deelnemende boekwinkels het Boekenweekgeschenk vanaf een bepaald besteed bedrag. Gedurende vijf dagen is er in verschillende theaters, boekwinkels, musea, bibliotheken, enzovoorts veel te beleven. De volgende editie van de Boekenweek staat op het programma van zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april 2017.

Boekenbal

Een bekend evenement is het Boekenbal, de plek voor liefhebbers van literatuur. Er zijn auteurs, muziek, signeersessies, voordrachten, enzovoorts. Het Boekenbal is de opener van de Boekenweek en vindt plaats op vrijdag 24 maart 2017.

Boekenweekgeschenk

Zoals eerder benoemd ontvang je tijdens de Boekenweek het Boekenweekgeschenk wanneer je meer dan een bepaald bedrag besteed. Het Boekenweekgeschenk is een roman, novelle of essay en wordt ieder jaar door een andere schrijver geschreven. Het Boekenweekgeschenk is telkens de lengte van 96 pagina’s of 29.000 woorden. In 2017 wordt het Boekenweekgeschenk geschreven door Herman Koch. De laatste dag van de Boekenweek mag je met het Boekenweekgeschenk zelfs gratis reizen met de 2e klas van de NS.

Programma

Het exacte programma is te raadplegen via de website van de Boekenweek. Maar verwacht buiten het Boekenweekgeschenk om leuke activiteiten op scholen, boekpresentaties en bijzondere acties bij deelnemende boekwinkels. De activiteiten gedurende de Boekenweek vind je op http://www.boekenweek.nl/activiteiten/