Kalender » City Pier City

City Pier City Den Haag – 12 maart 2017

citypiercity.jpg

Het hardloopevenement City Pier City vindt plaats in Den Haag en heeft ieder jaar weer vele duizenden hardlopers aan de start. Deelnemers aan City Pier City kunnen kiezen uit verschillende loopafstanden. Lijkt het je wel wat om mee te lopen met City Pier City of wil je de lopers aanmoedigen? Alle informatie over City Pier City 2017, oftewel CPC Den Haag, vind je onderstaand waaronder de afstanden, parcours, programma, inschrijven en bereikbaarheid.

City Pier City 2017

Officieel is het nog winter, maar de lente begint langzaam te ontwaken tijdens de City Pier City hardloopwedstrijd. City Pier City is een echt familie evenement waaraan bijvoorbeeld ook veel kinderen deelnemen. In totaal lopen er vele duizenden deelnemers mee tijdens het evenement. City Pier City dankt haar naam aan het feit dat het parcours dwars door de stad voert in de richting van het Noordzeestrand en de Scheveningse Pier. Vervolgens gaat het parcours via de stad in. Het hardloopevenement City Pier City is gepland op zondag 12 maart 2017.

Loopafstanden en inschrijven

Om deel te nemen aan één van de loopafstanden kan je jezelf inschrijven via de website van CPC Den Haag. Deelname kost geld, maar er geldt dat hoe vroeger je jezelf inschrijft hoe voordeliger deelname is. De loopafstanden die gelopen kunnen worden tijdens CPC Den Haag zijn:

  • Halve Marathon
  • 10 kilometer
  • 5 kilometer
  • 2,5 kilometer (jeugdloop)
  • 1 kilometer (kinderloop)

Programma

De dag waarom het allemaal draait tijdens de City Pier City loop is natuurlijk de zondag. In de ochtend start de kinderloop om 10.00 uur. Vervolgens is het om 10.30 uur tijd voor de jeugdloop. Beide hardloopwedstrijden starten op het Malieveld / Koekamplaan. Aan de Koningskade starten de 5 en 10 kilometer hardloopwedstrijden. De 5 kilometer race begint om 11.00 uur, de 10 kilometer race om 12.00 uur. Het hoofdprogramma, de Halve Marathon, begint om 14.30 uur aan dezelfde Koningskade.

Bezoeken City Pier City

Geadviseerd wordt om het evenement te bezoeken met het openbaar vervoer wanneer je van buiten de stad afkomstig bent. Grote delen van de binnenstad zijn namelijk afgezet en met de auto niet goed bereikbaar. Het Malieveld is een van de belangrijkste punten van het parcours en is perfect bereikbaar vanuit het treinstation Den Haag Centraal. Als je toch liever met de auto reist is het aan te bevelen een parkeergelegenheid te vrij bereikbaar. Ook zijn er tal van hotels in de omgeving waar een overnachting geboekt kan worden: