Kalender » Dag van de Architectuur 2016

Dag van de Architectuur 2016: locaties en tickets

dag-van-de-architectuur.jpg

Misschien let je er nooit zo op, maar alles om je heen is het gevolg van architectuur. Architecten ontwerpen namelijk huizen, bruggen, winkels, parken en noem het maar op. Als architectuur je altijd al heeft geintrigeerd is de Dag van de Architectuur een mooie kans om eens een kijkje achter de schermen te krijgen. Op de Dag van de Architectuur vinden er door heel Nederland activiteiten plaats op het gebied van stedenbouw en architectuur. Kom meer te weten over de Dag van de Architectuur 2016 zoals locaties en programma, datums, projecten en openingstijden en wat er zoal gratis te bezoeken is.

Dag van de Architectuur 2016

De Dag van de Architectuur wordt landelijk uitgedragen door architectuurcentra en architecten, culturele instellingen en vrijwilligers. Op de Dag van de Architectuur krijg je als bezoeker de mogelijkheid mee te kijken in de keuken van bouwprojecten, architectenbureaus en bouwwerken. Er worden rondleidingen en tentoonstellingen gegeven, er zijn debatvormen, prijsvagen, fiets- en wandeltochten en tal van andere activiteiten. Op de Dag van de Architectuur zijn er ook voldoende activiteiten die leuk zijn om met bijvoorbeeld de hele familie te beleven.

Datums en locaties

Hoewel het evenement de Dag van de Architectuur heet, zijn het in de praktijk meerdere dagen. De hoofdmoot aan activiteiten vindt plaats van zondag 19 tot en met dinsdag 21 juni 2016. Maar diverse steden en bureaus wijken hiervan af en organiseren op een andere moment hun Dag van de Architectuur. Sommige steden hebben zelfs een complete Maand van de Architectuur. Houd gedurende de maand juni dus goed in de gaten waar en wanneer er bijzondere activiteiten zijn te beleven bij jou in de buurt. Enkele grote steden waar volop architectonische locaties te bezoeken zijn in de maand juni zijn onder andere Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen en Rotterdam.

Tickets en kaartverkoop

De Dag van de Architectuur is bovenal een open dag. Diverse projecten en architectenbureaus zullen daardoor gratis te bezoeken zijn. In sommige steden kan je een ticket kopen waarmee je een rits locaties kunt bezoeken. Ook wordt er in sommige gevallen een vergoeding gevraagd voor bijvoorbeeld een fiet- of wandelroutekaart.