Kalender » Dag van de Bouw 2016

Dag van de Bouw 2016: programma en tijden

Dag-van-de-Bouw-2011.jpg

Het huis waar je in woont, de brug waarover je rijdt, het riool waardoor je water wegspoelt; alles om je heen is gerealiseerd door bouwbedrijven. Als je jezelf altijd al hebt verwonderd hoe het eraan toe gaat is de Dag van de Bouw een perfect kans. Op de Dag van de Bouw heb je namelijk de kans om een kijkje te nemen bij diverse bouwprojecten door het hele land. Kom alles te weten over de Dag van de Bouw 2016 zoals de datum, openingstijden van de projecten, locaties, programma en of je tickets moet kopen.

Dag van de Bouw 2016

De Dag van de Bouw wordt ieder jaar door meer dan 100.000 mensen bezocht. Dit enorme aantal mensen bezoekt de ongeveer 200 locaties die kunnen worden bezocht. Deze locaties zijn bijvoorbeeld bouwlocaties, renovatieprojecten, enzovoorts. Tijdens de Dag van de Bouw kan je met eigen ogen zien waartoe bouwend Nederland in staat is en hoe ze te werk gaan. Het initiatief van dit evenement is Bouwend Nederland en de leden van deze werkgeversorganisatie. De volgende editie van de Dag van de Bouw is gepland op zaterdag 4 juni 2016.

Locaties en projecten

Benieuwd welke locaties en projecten er zoal bezocht kunnen worden tijdens de Dag van de Bouw? Op deze webpagina is een overzicht van alle locaties en projecten te raadplegen. Het overzicht is handig gesorteerd op provincie zodat je snel kunt zien welke locaties in je buurt meedoen aan de Dag van de Bouw. Diverse locaties zijn ook toegankelijk voor kinderen, raadpleeg hiervoor de specifieke toelichting van de locatie. Iedere bezoeker is verplicht zich te houden aan de instructies op de locatie zodat er geen gevaren voor de veiligheid ontstaan. Omdat een bouwplaats altijd enigszins risicovol kan zijn is een bezoek aan de Dag van de Bouw op eigen risico.

Openingstijden

De openingstijden varieren per project. Een groot deel vangt aan om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De exacte openingstijden zijn te raadplegen bij het locatie-overzicht.

Tickets en kaartverkoop

Het is niet nodig om ticket s te kopen voor de Dag van de Bouw, het evenement is namelijk gratis te bezoeken. Zie het als een soort van open dag van bouwend Nederland. Eventuele parkeerkosten zijn wel voor rekening van de bezoeker.