Kalender » Deventer op Stelten 2016

Deventer op Stelten: 8 – 10 juli 2016

deventeropstelten.jpg

In de Overijsselse stad Deventer vindt begin juli weer het outdoor theaterfestival Deventer op Stelten plaats. Het centrum van de prachtige binnenstad staat bol van de voorstellingen waarvan jong en oud kunnen genieten. Ieder jaar wordt Deventer op Stelten door bijna 150.000 mensen bezocht, hiermee behoort het tot de grootste culturele festivals van Nederland. Deventer op Stelten vindt plaats van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli 2016.

Programma Deventer op Stelten 2016

Deventer op Stelten vindt plaats in het centrumgebied van Deventer, het Worpplantsoen en de Beestenmarkt. Het theaterfestival vindt buiten plaats en heeft ongeveer 150 (inter)nationale voorstellingen op het programma staan. Het programma van Deventer op Stelten is te raadplegen via onder de andere de website van het evenement.

Entreeprijzen

Bijna alle voorstellingen zijn geheel gratis te bezoeken. Zelfs de meeste voorstellingen in de Bergkerk, de Grote Kerk, de Lebuinuskerk en de Schouwburg zijn gewoon gratis te bezoeken. Slechts een enkele voorstelling is alleen te bezoeken wanneer je een entreekaartje koopt. Vaak gelden hiervoor beperkte prijzen.

Datum en tijdstippen

Officieel duurt Deventer op Stelten van 8 tot en met 10 juli, maar reeds op 7 juli vinden er openingsvoorstellingen plaats van 21 tot 23.30 uur. De overige tijdstippen van Deventer op Stelten zijn:

  • Vrijdag 8 juli: 20.30 - 00.00 uur
  • Zaterdag 9 juli (middag): 12.30 - 17.00 uur
  • Zaterdag 9 juli (avond): 20.30 - 00.00 uur
  • Zondag 10 juli (middag): 12.30 - 17.00 uur

Reserveren

Het is niet mogelijk om voor een voorstelling plaatsen te reserveren. Wie een populaire voorstelling tijdens Deventer op Stelten wil bezoeken doet er verstandig aan om bijtijds aanwezig te zijn. Wanneer het maximum aantal bezoekers is bereikt geldt het credo 'vol is vol'.

Bezoeken Deventer op Stelten

De stad Deventer beschikt over een eigen NS-treinstation. Omdat het festival in het centrum van Deventer (Worpplantsoen en Beestenmarkt) plaatsvindt is de trein een goede optie. Je loop in minder dan vijf minuten naar het festival. Deventer beschikt tevens over verschillende parkeergarages waardoor ook autobezoekers eenvoudig Deventer op Stelten kunnen bezoeken. Parkeren is bijvoorbeeld mogelijk in de Centrumgarage die 24 uur per dag geopend is.