Kalender » Dour Festival 2016

Dour Festival: 13 - 17 juli 2016

dour.jpg

Het grootste muziekfestival van Wallonië vind je in Dour en is Dour Festival genaamd. Het is een gigantisch groot festival dat tussen de 150.000 en 200.000 bezoekers trekt. Dankzij dit bezoekersaantal zijn er maar weinig festivals groter dan Dour Festival. Bijzijn is meemaken, dus zorg dat je tijdig een ticket koopt. Dour Festival vindt plaats van woensdag 13 tot en met zondag 17 juli 2016.

Dour Festival 2016

Het vijf dagen durende Dour Festival wordt ook wel European Alternative Music Event genoemd. Met een uitermate divers programma en allerlei soorten muziek is het een van de meest veelzijdige muziekfestivals van Europa. Er zijn verschillende tenten met ieder een eigen muziekgenre. Om de dagen te vullen treden honderden artiesten op. Gegarandeerd vind je dus muziek die bij je past.

Programmering en podia

De line-up en programma van Dour zijn te vinden op de website van het evenement. Dour Festival richt zich niet alleen op een enkel muziekgenre. De verschillende podia en bijbehorende muziekgenres zijn als volgt:

  • The Last Arena: hoofdpodium met diverse muzieksoorten, The Last Arena kan 15.000 mensen herbergen
  • La Petite Maison Dans la Prairie: circa 8.500 fans van indie-rock houden het programma van dit podium goed in de gaten
  • Boombox: hier moet je zijn, samen met nog 9.000 andere fans, wanneer je houdt van hiphop en urban muziek
  • Dub Corner: de dubcultuur is een levendige muzikale subcultuur zoals je al snel zult merken in de Dub Corner
  • Cannibal Stage: 6.500 metal en punk liefhebbers zullen hier vinden waar ze van houden
  • Jupiler Dance Hall: het snelst groeiende muziekgenre (dance en elektronica) vind je in de Jupiler Dance Hall
  • Bull Elektropedia Balzaal: je houdt van dansen met tienduizend anderen, ongeacht welk muziekgenre? Hier is continu dansmuziek van 15.00 tot 03.00 uur
  • Le Labo: je houdt ervan of je haat het, maar feit is dat in Le Labo ruimte wordt gecreëerd voor artiesten met vernieuwende geluiden

Kaarten kopen

Vijf dagen feesten op Dour Festival doe je al voor € 120,- want dat is de prijs voor een combiticket. Wil je maar één dag het evenement bijwonen? Een dagticket heb je al voor € 50,- per persoon.

Bezoeken Dour Festival

Als je met de auto het festival wilt bezoeken navigeer je op de gemeente Dour, vanwaar je aan de hand van bewegwijzering de weg wordt gewezen naar het parkeerterrein. Parkeren is gratis wanneer je een entreebewijs voor Dour bezit. Als je met de trein naar Dour komt, stap dan uit op treinstation Saint-Ghislain en vervolg je reis met de gratis pendelbus.