Kalender » Dranouter

Festival Dranouter: 5 - 7 augustus 2016

dranouter.jpg

Het folkfestival Dranouter vindt plaats in het gelijknamige dorp Dranouter in West-Vlaanderen. Zoals gewoonlijk vindt Dranouter plaats in het eerste volle weekend van de maand augustus. Er is in Europa geen groter folkfestival dan Dranouter. Het evenement duurt maar liefst drie dagen en er zijn optredens op vijf podia. In 2016 is het evenement gepland van 5 tot en met 7 augustus.

Festival Dranouter 2016

Folkmuziek en aanverwante culturele activiteiten zorgen ervoor dat Dranouter plaatsvindt in een zeer relaxte sfeer. Er wordt traditionele folkmuziek gespeeld door veelal onbekende gezelschappen, toch staan er ook enkele bekendere namen op de bühne. In de afgelopen decennia is Dranouter uitgegroeid van een klein lokaal evenement tot een festival met bezoekers uit binnen- en buitenland. De volgende editie is van vrijdag 5 tot en met zondag 7 augustus 2016.

Overnachten

Omdat Dranouter een meerdaags festival is, wordt de bezoekers de kans geboden om te overnachten op een camping. Het campingterrein is niet ver van het festivalterrein gelegen.

Tickets

Een entreebewijs voor alle dagen, inclusief de vooravond op donderdag, kost € 110,- per persoon. Een enkel dagticket voor de vrijdag, zaterdag of zondag kost € 60,-. Een combiticket voor twee dagen Dranouter heb je al voor € 90,-. Overnachten op de camping kost € 16,-. Vroege boekers betalen het kortingstarief, er is een beperkt aantal earlybird tickets te koop.

Milieubewust

Tijdens het festival wordt er aandacht besteed aan het milieu en het zorgdragen ervoor. Zeer innovatief is de zuivering van het afvalwater via actieve kool. Een respectvolle omgang met elkaar en met het milieu staat hoog op de agenda.

Bezoeken Dranouter

Omdat Dranouter milieubewustheid propageert, adviseert het de bezoekers om zo min mogelijk met de auto het festival te bezoeken. Er zijn bijvoorbeeld goede voorzieningen getroffen voor bezoekers met de fiets. Wie met de trein naar het evenement komt stapt uit op treinstation Ieper. Vanaf dit treinstation pendelen bussen naar het festivalterrein. Als je toch met de auto komt kan er gebruik worden gemaakt van een parkeerterrein. De parkeerkosten bedragen € 7,-.