Kalender » Dutch Comic Con

Dutch Comic Con 2016: tickets en openingstijden

dutchcomiccon.jpg

Een van de meest bijzondere evenementen is Dutch Comic Con, wat zich richt op de pop-culture. Een heel weekend lang beleef je in de Jaarbeurs in Utrecht alles op het gebied van strips, films, games, cartoons en comics, waarbij bijvoorbeeld cosplay prominent aanwezig is. Dutch Comic Con wordt door tienduizenden belangstellenden bezocht en is de grootste beurs in haar soort van Nederland. Kom meer te weten over Dutch Comic Con zoals de locatie, openingstijden, tickets en kaartverkoop, programma en bereikbaarheid.

Dutch Comic Con 2016

Dutch Comic Con is een van oorsprong Amerikaans evenement en richt zich op de onderwerpen strips en comics, games, fantasy, cartoons en films. Dutch Comic Con is een extraverte bijeenkomst, zo speelt cosplay een grote rol. Cosplay is het verkleden als figuur uit een game, stripboek of film. Op Dutch Comic Con zullen ook weer diverse internationale sterren aanwezig zijn en handtekeningen uitdelen. Tijdens het evenement wordt er zelfs een concert georganiseerd, te weten Rock at the Con. Al met al dus een zeer bijzonder programma dat zeker in de smaak zal vallen bij fans van dit genre. De volgende editie van Dutch Comic Con vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 maart 2016.

Tickets en kaartverkoop

Tickets zijn te koop via de website van Dutch Comic Con. Een ticket voor Dutch Comic Con kost € 20,-, deze prijs geldt zowel voor de zaterdag als de zondag. Wil je geen minuut missen van deze beurs? Koop dan een weekendticket voor € 35,- en heb beide dagen toegang. Een kaartje voor het concert Rock at the Con kost € 20,- per persoon.

Openingstijden

De tweedaagse Dutch Comic Con beurs heeft de onderstaande openingstijden:

  • Zaterdag 26 maart: 10 – 18 uur
  • Zondag 27 maart: 10 – 17 uur

Bezoeken Dutch Comic Con

Dutch Comic Con vindt wederom plaats in de Utrechtse Jaarbeurs waarvan het adres Jaarbeursplein 6 is. Parkeren is mogelijk rondom het complex, er zijn namelijk maar liefst 6.500 parkeerplaatsen waar je voor € 3,50 per uur kunt parkeren. Het maximale dagtarief bedraagt € 14,- per voertuig. Naast de Jaarbeurs vind je Utrecht Centraal, dus met de trein naar Dutch Comic Con is wellicht de beste vervoersmethode.

Meer informatie

Meer informatie over Dutch Comic Con vind je de website van het evenement.