Kalender » Dutch Design Week

Dutch Design Week: 22 – 30 oktober 2016

dutchdesingweek.jpg

Een kijkje in de toekomst, dat is wat de Dutch Design Week haar bezoekers geeft. Het internationaal bekende evenement toont alle laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie en design. De Dutch Design Week vindt plaats in Eindhoven en wordt ieder jaar door ongeveer 200.000 mensen bezocht. Ben je geïnteresseerd in kunst en design? Bezoek dan ook de Dutch Design Week van 22 tot en met 30 oktober 2016.

Dutch Design Week 2016

De stad Eindhoven staat al sinds jaar en dag bekend als vooruitstrevend op het gebied van technologie. Grote bedrijven als Philips, ASML en DAF komen uit Eindhoven en dit heeft zijn weerslag op de stad. Zo zijn de oude Philips complexen in hartje Eindhoven nu omgebouwd tot het populaire Strijp-S waar kunstenaars, designers en jonge bedrijfjes floreren. Om dit te illustreren wordt er jaarlijks de Dutch Design Week georganiseerd in Eindhoven. Alles laatste ontwikkelingen en trends worden getoond en bezoekers kunnen interactief deelnemen. De volgende editie van Dutch Design Week is van 22 tot en met 30 oktober 2016.

Festivallocaties

Een groot deel van Eindhoven staat in het teken van de Dutch Design Week, bijvoorbeeld de binnenstad (Area Inner City), stadsdeel Strijp (Area Strijp S/T/R) en stadsdeel Tongelre (Area East). In de binnenstad vind je vooral mode, concepten en innovatie. Strijp biedt bekende en talentvolle ontwerpers een podium in een industriële setting. In Tongelre vind je design van experimentele aard.

Programma

Het programma van het evenement kan worden ingezien op de website van de Dutch Design Week. Je kunt zoeken op kaart, interesses, datum, thema, soort design, enzovoorts. Elke evenement heeft eigen openingstijden, maar het programma duurt grofweg van 10 tot 20 uur in de binnenstad en van 11 tot 18 uur op Strijp. In Tongelre duurt het programma doordeweeks van 16 tot 21 uur en in het weekend van 12 tot 21 uur.

Kaartverkoop

Het mooie aan de Dutch Design Week is dat deze bijna helemaal gratis te bezoeken is. Slechts enkele locaties en bijvoorbeeld musea vragen entree. Als je overal naar binnen wilt is het ook mogelijk om een passe-partout te kopen voor € 18,50,- per persoon. Koop je je passe-partout via de website van de Dutch Design Week voorafgaand aan de start van het evenement? Dan kost deze maar € 16,- per persoon exclusief transactiekosten.

Bezoeken Dutch Design Week

Grote delen van de Dutch Design Week zijn het best met de trein bereikbaar. Zo ligt de binnenstad bij treinstation Eindhoven Centraal en Strijp S/T/R bij station Eindhoven Beukenlaan. Als je met de auto het evenement wilt bezoeken kan je betaald parkeren in een van de parkeergarages.