Kalender » Earth Hour

Earth Hour: 25 maart 2017

earth-hour.jpg

Een van de bekendste acties van het Wereld Natuur Fonds is Earth Hour, wanneer wereldwijd op zoveel mogelijk plekken tegelijk de verlichting wordt gedoofd. Iedereen kan meedoen aan Earth Hour, van particulieren tot bedrijven en overheden. Kom alles te weten over Earth Hour zoals achtergrondinformatie, datum en tijdstip en hoe je kunt meedoen aan Earth Hour 2017.

Earth Hour

Het Wereld Natuur Fonds organiseert ieder jaar Earth Hour, een evenement waarbij de lichten gedurende één uur uitgedaan worden. Het doel van Earth Hour is om een signaal af te geven tegen klimaatverandering en verspilling van energie en grondstoffen. Dankzij Earth Hour genereert het WNF aandacht voor het feit dat we roofbouw plegen op de aarde. Earth Hour is zelfs de allergrootste internationale campagne van het WNF wereldwijd. Earth Hour is een initiatief waaraan particulieren, bedrijven en overheden meedoen. Meedoen is heel simpel, gewoon de lichten doven gedurende een heel uur.

Datum en tijdstip Earth Hour 2017

De volgende editie van Earth Hour vindt plaats op zaterdag 25 maart 2017 om 20.30 uur. Earth Hour duurt zoals de naam al aangeeft één uur.

Meedoen aan Earth Hour

Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen aan Earth Hour. Doe de lampen in en rondom huis uit, doof de lampen van je bedrijfspand of overheidsgebouw, enzovoorts. Hoe donkerder, hoe beter en des te krachtiger het signaal dat wordt afgegeven. Nog beter is natuurlijk om het niet alleen te houden bij het ene uur in maart. Schakel vaker de verlichting uit wanneer het niet nodig is of stap over op duurzame energie waardoor de impact op de aarde een stuk minder wordt.

Indrukwekkend

Tijdens Earth Hour doven wereldwijd diverse bekende gebouwen hun verlichting. Denk hierbij aan de Euromast in Rotterdam, de Sint Pieter in Rome, het Paleis op de Dam in Amsterdam of de Eiffeltoren in Parijs. Het is een indrukwekkend gezicht om dergelijke grote bouwwerken geheel onverlicht te zien. Gehele skylines van wereldsteden zijn zelfs donker tijdens Earth Hour.