Kalender » Elfia 2016

Elfia 2016: tickets en openingstijden

elfia.jpg

Het prachtige Kasteel de Haar in Haarzuilens vormt in april 2016 weer het decor voor Elfia, ook wel bekend als Elf Fantasy Fair. Elfia is een groot fantasy evenement waar niets is wat het lijkt. Op Elfia kan je je fantasie de vrije loop laten gaan en waan je je in andere werelden. Het tweedaagse evenement trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers naar Haarzuilens. Kom alles te weten over Elfia waaronder adres en locatie, programma, openingstijden, tickets en kaarverkoop, korting en bereikbaarheid.

Elfia 2016

Elfia is de naam voor het evenement dat in de volksmond ook wel Elf Fantasy Fair heet. In heel Europa is er geen groter fantasy spektakel te vinden dan Elfia. Bezoekers gaan verkleed naar de Kasteeltuinen en genieten van speciale fantasierijke settings, decors en shows. Het is overigens niet verplicht om verkleed te gaan, maar de organisatie moedigt het wel aan. Hoe meer mensen verkleed Elfia bezoeken, hoe mooier de sfeer. Er is ook volop ruimte voor muziek, er is een kostuumparade, er worden veldslagen en riddersteekspelen opgevoerd en natuurlijk zijn er vuurshows, bodypainting en paardenshows. Er zijn geen enorme programma verschillen tussen de twee dagen. De volgende editie van Elfia Haarzuilens vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 april 2016.

Openingstijden

De openingstijden van het tweedaagse festival Elfia zijn als onderstaand:

  • Zaterdag 23 april: 10.00 – 22.00
  • Zondag 24 april: 10.00 – 19.00

Tickets en kaartverkoop

Er kunnen in totaal per dag 15.000 bezoekers op het terrein, hierdoor is het verstandig bijtijds je ticket te kopen. Een ticket kost online overigens € 19,50 voor zaterdag en € 17,95 voor de zondag. Als je beide dag gaat kost een combiticket € 32,95 per persoon. Kinderen tot en met 2 jaar mogen Elfia gratis bezoeken en kinderen van 3 – 11 jaar betalen het kortingstarief. Een dagticket voor kinderen kost € 12,50 en een combiticket € 19,95. Overnachten is mogelijk op een camping in de nabijheid. Campingtickets kunnen ook gewoon online worden gekocht en kosten € 17,50 per nacht. Twee nachten kamperen kost € 28,-.

Bezoeken Elfia

Elfia vindt plaats bij Kasteel de Haar, het sprookjesachtige kasteel in Haarzuilens. Het adres van Kasteel de Haar is Kasteellaan 1. De locatie is ten noordwesten van de stad Utrecht en is dus vlakbij snelwegen A2 en A12 gelegen. Kasteel de Haar beschikt over een eigen parkeerterrein waar je voor vijf euro per dag kunt parkeren. Als je met het openbaar vervoer reist kan je kiezen voor treinstation Vleuten. Van daaruit rijden er pendelbussen van en naar Kasteel de Haar tussen 9.00 uur en 22.30 uur (zaterdag) en 19.30 uur (zondag).

Elfia Arcen september 2016

Elfia wordt tweemaal per jaar georganiseerd. Op 19 en 20 september 2016 vindt Elfia plaats in de Kasteeltuinen te Arcen (Limburg).