Kalender » Elfia Arcen

Elfia Arcen 24 – 25 september 2016

elfiaarcen.jpg

Het prachtige Kasteel de Haar in Haarzuilens vormt in april 2016 weer het decor voor Elfia, ook wel bekend als Elf Fantasy Fair. Elfia is een groot fantasy evenement waar niets is wat het lijkt. Op Elfia kan je je fantasie de vrije loop laten gaan en waan je je in andere werelden. Het tweedaagse evenement trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers naar Haarzuilens. Kom alles te weten over Elfia waaronder adres en locatie, programma, openingstijden, tickets en kaartverkoop, korting en bereikbaarheid.

Elfia Arcen 2016

Het festival Elfia Arcen kan worden bezocht door maximaal 15.000 bezoekers. Elfia Arcen vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 september 2016. Elfia staat beter bekend als Elf Fantasy Fair en is het grootste fantasy event van Europa. Tijdens Elfia kijk je je ogen uit en kan je genieten van de fraaiste kostuums en decors. Ook zijn er spectaculaire shows, muzikale optredens, veldslagen, riddersteekspelen en parades. Je bent overigens niet verplicht om verkleed te gaan, maar het wordt zeker gewaardeerd. Want hoe meer mensen er in kostuum naar Elfia Arcen gaan, hoe grandiozer de sfeer.

Openingstijden

Het tweedaagse festival Elfia Arcen heeft de onderstaande openingstijden:

  • Zaterdag 24 september: 10.00 – 22.00 uur
  • Zondag 25 september: 10.00 – 19.00 uur

Tickets en kaartverkoop

Om Elfia Arcen te bezoeken heb je toegangstickets nodig. De ticketprijs stijgt naarmate Elfia dichterbij komt. Een dagticket kost voor de zaterdag tussen de € 17,50 en € 25,- en voor de zondag tussen de € 15,95 en € 22,50. Kinderen van drie tot en met 11 jaar betalen voor een dagticket op zaterdag of zondag € 12,50. Om beide dagen Elfia Arcen te bezoeken is het verstandig om een passe-partout te kopen. Deze kosten voor volwassenen tussen de € 28,95 en € 35,95 en voor kinderen (3-11 jaar) € 19,95. Kinderen jonger dan drie jaar mogen gratis naar binnen.

Bezoeken Elfia Arcen

Elfia Arcen vindt plaats in de Kasteeltuinen in Arcen die gelegen zijn aan de Lingsforterweg 26. Met het openbaar vervoer kan gereisd worden naar het treinstation van Venlo waarna per buslijn 83 kan worden doorgereisd naar de bushalte Maasstraat/Koestraat in Arcen.

Elfia Haarzuilens

Een tweede editie van Elfia vindt ieder jaar plaats bij Kasteel de Haar in Haarzuilens. Meer informatie over dit festival lees je hier.