Kalender » Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival 2017 – Stockholm Zweden

eurovisie.jpg

Omdat Zweden de laatste editie van het Eurovisie Songfestival won, vindt in 2016 het muziekspektakel plaats in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Bijna vijftig landen strijden om de prestigieuze eindwinst van het Eurovisie Songfestival. Ook Nederland doet mee aan het Songfestival en dit keer zal het singer-songwriter Douwe Bob zijn die een gooi gaat doen naar een van de hoogste muziekprijzen ter wereld. Kom alles te weten over het Eurovisie Songfestival zoals de datums van de halve finales en  finale, de puntentelling en de locatie waar het spektakel plaatsvindt.

Eurovisie Songfestival 2016

Het Eurovisie Songfestival is een muzikale wedstrijd waaraan bijna 50 Europese landen deelnemen. Middels het behalen van punten wordt bepaald welke landen er naar de finale mogen en uiteindelijk welk land het Eurovisie Songfestival wint. Dankzij het Eurovisie Songfestival is al menig artiest wereldwijd doorgebroken en ieder jaar weer zijn er meerdere pareltjes te horen. Het Eurovisie Songfestival is bovenal een enorm spektakel waar uiterlijk vertoon, show en choreografie een grote rol spelen. De volgende editie van het Eurovisie Songfestival vindt plaats op 10, 12 en 14 mei 2016.

Locatie

Ieder jaar mag de meest recente winnaar het daaropvolgende Eurovisiesongfestival organiseren. In 2016 zal Zweden het festival organiseren. De locatie waar het wordt gehouden is de Ericsson Globe in Stockholm, het grootste bolvormige gebouw van de hele wereld.

Datum en tijden

Zoals gebruikelijk betwisten de deelnemers elkaar eerst tijdens twee halve finales, waarna de beste 26 landen zich plaatsen voor de finale. Dit zijn de gastheer, de grote landen Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland en van elke halve finale de tien beste landen. De datums van de halve finales en finale zijn:

  • Eerste halve finale: dinsdag 10 mei 2016
  • Tweede halve finale: donderdag 12 mei 2016
  • Finale: zaterdag 14 mei 2016

Puntentelling

Tijdens het Eurovisie Songfestival worden er zowel punten verdeeld door de vakjury (50%) als door het volk via televoting (50%). Uiteindelijk mag ieder deelnemend land punten toekennen aan tien landen. De puntenverdeling is als volgt: 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 en 1 punt.

Douwe Bob namens Nederland

Ieder jaar vertegenwoordigt een andere artiest Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival. In het verleden leverde dit vier maal de eindwinst op. In 2016 zal Douwe Bob optreden namens Nederland. Douwe Bob is in zijn muzikale carrière onder andere eens verkozen tot beste Singer-Songwriter. Ditmaal gaat Douwe Bob dus voor een nog hogere onderscheiding, namelijk eindwinst op het Eurovisie Songfestival.