Kalender » Foodfestival Amsterdam

Foodfestival Amsterdam 2016: tickets en openingstijden

foodfestivalamsterdam.png

Genieten van heerlijk eten, drinken en entertainment doe je tijdens Foodfestival Amsterdam. Gedurende meerdere dagen wordt de Amsterdam RAI omgetoverd in een van de leukste eetfestivals van Nederland. Naar verwachting zullen weer vele tienduizenden mensen met een hart voor culinaire hoogstandjes het Foodfestival bezoeken. Kom alles te weten over Foodfestival Amsterdam waaronder de openingstijden, tickets en kaartverkoop, locatie, bereikbaarheid en betaalwijze.

Foodfestival Amsterdam 2016

Foodfestival Amsterdam betekent ruim zeventig foodtrucks en een foodmarkt, oftewel volop koken, drinken, grillen, bakken en lekker eten. Ook is er entertainment in de vorm van muzikale optredens waardoor Foodfestival Amsterdam een echt gezellig dagje uit is. Dansen en lachen is er geen probleem. Tenslotte is er een speciaal kidsplein waar activiteiten voor de jongere bezoekers worden georganiseerd. De eerstvolgende versie van Foodfestival Amsterdam vindt plaats van donderdag 24 tot en met maandag 28 maart 2016. Ook in november 2016 zal er waarschijnlijk nog een editie van het Foodfestival in de Amsterdam RAI worden georganiseerd.

Openingstijden

Het vijfdaagse Foodfestival Amsterdam zal de volgende openingstijden hanteren:

  • Donderdag 24 maart: 17 – 23
  • Vrijdag 25 maart: 15 – 24 (betaalde entree vanaf 18 uur)
  • Zaterdag 26 maart: 12 – 24 (betaalde entree vanaf 18 uur)
  • Zondag 27 maart: 12 – 23 (betaalde entree vanaf 18 uur)
  • Maandag 28 maart: 12 - 21

Tickets en kaartverkoop

Het bijzondere aan Foodfestival Amsterdam is dat dit evenement deels gratis te bezoeken is. Sterker nog, het grootste deel is gratis te bezoeken. Alleen op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond dient er een bescheiden entree te worden betaald. Een ticket voor een van deze avonden kost € 5,- per persoon. De reden hiervoor is dat er op deze avonden muzikale optredens op het programma staan. De tickets kunnen onder andere online via de website van Foodfestival Amsterdam worden gekocht.

Betaalwijze eten en drinken

Om te genieten van het heerlijke voedsel tijdens Foodfestival Amsterdam is het noodzakelijk dat je consumptiemunten koopt. Deze zijn te koop in de RAI, maar ook vooraf via de website van Foodfestival Amsterdam. Wil je geen eten en drinken kopen maar juist verkopen tijdens het evenement? Je kunt jezelf aanmelden met bijvoorbeeld je foodtruck of eetconcept.

Bezoeken Foodfestival Amsterdam

Het Foodfestival vindt plaats in de Amsterdam RAI. Het adres van deze bekende beurslocatie is Europaplein 22 te Amsterdam en vanwege de ligging eenvoudig bereikbaar. Automobilisten kunnen parkeren bij de RAI of in een van de parkeergarages in de buurt. Ook met de trein ben je er zo, aangezien er een eigen treinstation is. Dit treinstation heet natuurlijk Amsterdam RAI waarna je eenvoudig naar de ingang loopt.