Kalender » Fruitcorso Tiel

Fruitcorso Tiel: 17 september 2016

fruitcorso.png

De fruitstreek van Nederland is uiteraard de Betuwe. Het is dan ook geen wonder dat het Fruitcorso in Tiel plaatsvindt. Tijdens het Fruitcorso trekt een bonte stoet versierde corsowagens door de straten van Tiel. De wagens zijn versierd met allerlei soorten fruit, bijvoorbeeld peren, appels, zaden, druiven, enzovoorts. Kom meer te weten over Fruitcorso Tiel zoals of je kaarten moet kopen, wat de expositiedagen zijn, het tijdstip van de start van het Fruitcorso en hoe je het evenement kunt bezoeken.

Fruitcorso 2016

Het hoogtepunt van de Fruitcorso is de stoet met corsowagens welke met fruit zijn versierd. Er zijn zelfs corsowagens met een lengte van maar liefst bijna 15 meter. De corsowagens worden beoordeeld door de jury. Er vinden de hele week door nog veel meer leuke activiteiten plaats, bijvoorbeeld de Fruitmozaïeken, het Fruit Adventure Rivierenland, de Fruitcorsofair, markten, proeverijen, enzovoorts. De volgende editie van de corsostoet van het Fruitcorso staat op de agenda op zaterdag 17 september 2016 vanaf 13.00 uur.

Kindercorso

Kinderen mogen ook meedoen aan het corso tijdens het speciale Kindercorso. Er nemen tientallen versierde praalwagentjes deel, elk prachtig versierd door kinderen.

Kaartverkoop

Een bezoek aan het Fruitcorso in Tiel is geheel kosteloos. Je hoeft dus geen entree te betalen om het evenement te bezoeken. Wanneer je een plek wilt innemen op de speciale tribune is dit wel tegen betaling. Een tribuneticket kost namelijk € 17,50 per persoon.

Expositiedagen

De corsowagens zijn niet alleen tijdens de optocht te bewonderen, maar ook de dagen erna nog. Op 17, 18 en 19 september zijn er nog expositiedagen, je kunt de wagens dan kosteloos bekijken. Na afloop van de expositiedagen is de pret afgelopen, de wagens zullen weer ontdaan worden van het fruit.

Bezoeken Fruitcorso

De gemeente Tiel is per auto en openbaar vervoer prima bereikbaar. Zo ligt de gemeente Tiel aan de autosnelweg A15. Omdat er een NS-treinstation aanwezig adviseert de organisatie bezoekers van buiten de regio om met de trein te reizen. Omdat er veel bezoekers naar het Fruitcorso komen kijken, kan er een tekort aan parkeerplaatsen ontstaan.