Kalender » Gamma Racing Day

Gamma Racing Day Assen: 7 augustus 2016

gamma-racing-day-5-8-op-assen-full-13072012155806-3339.jpg

Racefanaten zijn natuurlijk bekend met het racecircuit in Assen. Dit circuit is bijvoorbeeld jaarlijks de gastheer van het motorevenement TT Assen. Bezoekers van de Gamma kunnen de Gamma Racing Day bezoeken. Wat het evenement precies inhoudt, het programma en hoe je aan een kaartje kunt komen zullen we hieronder uitleggen. Onderstaand volgt alles wat je over de Gamma Racing Day 2016 moet weten. 

Gamma Racing Day 2016

De Gamma Racing Day is een race-evenement waaraan de bouwmarkt Gamma haar naam heeft verbonden. Gedurende drie dagen wordt er volop geracet op het wereldberoemde circuit van Assen. Als bezoeker wordt je getrakteerd op zeer veel verschillende autoklassen, motorklassen, maar ook karts, zijspannen en zelfs historische toerwagens. De volgende editie van de Gamma Racing Day is op zondag 7 augustus 2016, maar er zijn al tal van race-activiteiten op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus.

Gratis toegang

De Gamma Racing Day is gratis te bezoeken wanneer je beschikt over een 'Free Ticket'. Deze entreekaarten zijn verkrijgbaar in de Gamma bouwmarkten en bij andere partners van het race-evenement. Met een 'Free Ticket' kan je gratis een plek op de tribune of op de taluds langs het circuit innemen.

Kaarten Paddock

Tijdens het race-evenement is het zelfs mogelijk om de paddock te bezoeken, maar voor een dergelijk bezoek zijn wel betaalde kaarten nodig. Op de vrijdag kost een ticket € 5,- per persoon, op zaterdag € 10,- en op zondag € 15,-. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen zelfs gratis de paddock bezoeken.

Programma

Gedurende alle drie de dagen duurt het programma van 9 uur 's morgens tot 18 uur 's avonds. Op de vrijdag vinden de vrije trainingen plaats van de verschillende autoklassen. De motorklassen rijden de kwalificaties op zaterdag en in de middag zijn er al enkele officiële autoraces. De laatste dag van het evenement (zondag) is de belangrijkste dag. De zondag is namelijk de belangrijkste wedstrijddag. Het exacte programma is via de website van het evenement te raadplegen.

Bezoeken

De Gamma Racing Day wilt bezoeken met de auto of motor is prima mogelijk. Het racecircuit ligt aan de autosnelweg A28 en je mag gratis parkeren. Treinreizigers kunnen gebruik maken van het NS-treinstation in Assen. Wist je dat de Gamma Racing Day ieder jaar weer door ruim 80.000 mensen wordt bezocht?