Kalender » GP Sven Nys 2017

GP Sven Nys 2017: tickets en programma

gpsvennys.jpg

Misschien wel de grootste crosser ooit, Sven Nijs, is vereerd met zijn eigen veldrit in thuisstad Baal. De GP Sven Nys maakt onderdeel uit van de Bpost Bank Trofee en staat traditioneel gepland op de eerste dag van het nieuwe jaar. Wie goed wil zijn in de tweede helft van het seizoen moet nu stilaan in hoogvorm geraken. Bezoek ook de GP Sven Nys in Baal en koop je tickets voor deze cross. Onderstaand informatie over het parcours, programma en de bereikbaarheid.

GP Sven Nys 2017

Sven Nijs is woonachtig in de gemeente Baal en daardoor heeft hij een eigen veldrit gekregen die ieder jaar op Nieuwjaarsdag in Baal wordt verreden. De veldrit is onderdeel van de Bpost Bank Trofee waardoor de internationale veldrittop aan het vertrek staat. Het parcours is uitgetekend op en rondom de Kleine Balenberg, een heuvel in Tremelo. De veldrit vindt ieder jaar plaats op Nieuwjaarsdag en dat betekent dus dat de volgende editie plaatsvindt op zondag 1 januari 2017. Nieuwjaarsdag is een officiële feestdag, dus de publieke belangstelling is groot.

Programma

De GP Sven Nys begint al in de ochtend en het veldritprogramma duurt vervolgens de hele dag. In de namiddag wordt het hoofdgerecht dan opgediend als de elite mannen hun cross zullen rijden. Het programma van de GP Sven Nys is als onderstaand:

  • Nieuwelingen: 10.00 uur
  • Juniores: 11.00 uur
  • Beloften (jonger dan 23 jaar): 12.00 uur
  • Dames: 13.45 uur
  • Elite mannen: 15.00 uur

Tickets en kaartverkoop

Ben je jonger dan twaalf jaar? Dan mag je de GP Sven Nys gratis bezoeken. Een regulier ticket aan de dagkassa kost € 12,- per persoon. Leden van de BWB betalen € 11,- en een kaartje gekocht in de voorverkoop kost ook elf euro.

Televisie

Sporza (VRT EEN) zal de uitzending live verzorgen van de GP Sven Nys. De uitzending is dus ook vanuit Nederland live te volgen.

Adres en route GP Sven Nys

Er zijn meerdere publieksparking ingericht, je vindt ze aan de Grote Baan, bij de Tumkensberg en de Jongensschool Betekom (Professor Scharpélaan). Vanaf deze parkings wordt je met pendelbussen tussen 9.30 en 18.00 uur van en naar het parcours gereden. Rijd je op je navigatie? Toets dan het adres Grote Baan 109 in Betekom in, op dat adres is namelijk de grootste publieksparking.