Kalender » Grachtenfestival Amsterdam

Grachtenfestival Amsterdam: 12 – 21 augustus 2016

Grachtenfestival.jpg

Gedurende het Grachtenfestival in Amsterdam staat de hoofdstad in het teken van klassieke muziek. Het doel van het evenement is om een zeer breed publiek te laten genieten van klassieke muziek. Hierdoor worden een groot aantal locaties omgetoverd tot een soort van concertzaal. Kom alles te weten over het Grachtenfestival van Amsterdam, bijvoorbeeld het programma, de locaties en concerten, tickets en kaartverkoop en natuurlijk het Prinsengrachtconcert. 

Grachtenfestival Amsterdam 2016

Dat het Grachtenfestival van Amsterdam slaagt in haar opzet om zoveel mogelijk publiek kennis te laten maken met klassieke muziek blijkt wel uit de bezoekersaantallen. Ieder jaar weer bezoeken ruim zestigduizend mensen de concerten. Behalve topmuzikanten en -orkesten wordt er ook volop de kans geboden aan jonge talenten om hun kunsten te etaleren aan het publiek. De eerstvolgende versie van het Grachtenfestival is van vrijdag 12 tot en met zondag 21 augustus 2016.

Junior Grachtenfestival

Speciaal voor de allerjongsten onder ons (12 jaar en jonger) is er het Junior Grachtenfestival. Tijdens dit festival worden er speciale concerten gegeven voor kleine kinderen en zelfs baby's. Ook voor de iets oudere kinderen zijn er concerten en ze kunnen deelnemen aan bijvoorbeeld leuke workshops.

Locaties Grachtenfestival

Grachtenfestival Amsterdam vindt plaats op tal van bijzondere locaties in de stad. Zo zijn er concerten op pleinen, in metrostations, op dakterrassen, in woonkamers, enzovoorts. Het festival speelt zich wel grotendeels af in het gebied tussen de Keizersgracht, de Herengracht, de Prinsengracht, Singel en Nieuwmarkt en omgeving.

Huis, Tuin en Keukenconcerten

Wat het Grachtenfestival Amsterdam zo uniek maakt is het feit dat verschillende concerten en optredens gewoon bij particulieren thuis worden georganiseerd. Het is dus voor iedereen mogelijk om je eigen woning open te stellen voor de organisatie van een concert. Je ontvangt overigens geen vergoeding voor het openstellen van je woning voor een concert.

Programma

Heb je interesse in het programma van het Grachtenfestival of het Junior Grachtenfestival? Het programma wordt ieder jaar ongeveer medio juni bekendgemaakt via de website van het festival. Ook is er een app te downloaden waar je alle relevante bezoekersinformatie in terug kunt vinden. Het programma voor de Huis, Tuin En Keukenconcerten worden zo lang mogelijk geheim gehouden, pas op de dag zelf ontvang je een bericht over de locatie.

Kaartverkoop

De kaartverkoop van het Grachtenfestival en het Junior Grachtenfestival start medio juni. Kaarten kunnen worden gekocht op de website van het Grachtenfestival, maar ook bij de Festivalkassa in het Festivalcentrum 't Compagnietheater of via het Uitburo te Amsterdam.

Prinsengrachtconcert

Het bekendste concert tijdens het Grachtenfestival is het Prinsengrachtconcert dat ter hoogte van Hotel Pulitzer plaatsvindt. Het Prinsengrachtconcert vindt plaats op zaterdag 20 augustus en begint om 21.30 uur. Het voorprogramma start overigens al om 20 uur.