Kalender » Graspop 2016

Graspop 2016: tickets en programma

graspop.jpg

Fans van metal en rockmuziek opgelet, in juni is het weer tijd voor Graspop Metal Meeting. Dit rockfestival, meestal afgekort tot Graspop, weet ieder jaar weer bijna 150.000 bezoekers te trekken naar Dessel in België. Ook veel Nederlanders bezoeken Graspop. Graspop is sowieso op muziekgebied een van de grootste festivals van de Benelux en binnen het metalgenre al helemaal. Kom alles te weten over Graspop 2016 waaronder locatie en bereikbaarheid, datums en tijden, tickets en kaartverkoop, programma en line-up.

Graspop 2016

Graspop, oftewel de Graspop Metal Meeting, is uitgegroeid tot een meerdaags muziekfestival. Dankzij de focus op rock en vooral metalmuziek weet Graspop een trouwe schare fans aan zich te binden. Voor veel muziekfans vormt Graspop het hoogtepunt op festivalgebied. Door de jaren heen hebben zowat alle grote metalbands wel opgetreden op Graspop. Doordat er meerdere podia zijn en omdat het muziekfestival meerdere dagen duurt worden er jaarlijks meerdere hoofdacts gestrikt. De volgende editie van Graspop Metal Meeting is van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni 2016.

Tickets en kaartverkoop

Het is mogelijk om losse dagtickets of een combiticket te kopen. Een dagticket is te koop voor de vrijdag, zaterdag en zondag en kost per dag € 95,-. Een combiticket geeft recht op vier dagen Graspop (donderdag tot en met zondag) en kost € 195,- per persoon. De donderdag is zelfs exclusief voorbehouden aan kopers van een combiticket. Met een ticket heb je ook recht op het overnachten op de camping. Tenslotte zijn er nog VIP tickets waarmee je extra services geniet en toegang hebt tot de VIP lounge. Een VIP kaartje kost € 149,- per dag en € 299,- voor het combiticket. Online zijn ook vooraf munten te koop voor eten en drinken.

Programma en line-up

Op vrijdag, zaterdag en zondag is het terrein geopend van 10.00 tot 01.30 uur. Wie langer door wil gaan kan op de Metal Plaza terecht, wat de zone tussen het terrein en de camping is. Metal Plaza is alleen gesloten tussen 05.00 en 08.00 uur. Ook de donderdag is de Metal Plaza geopend (vanaf 14.00 uur). De line-up en programmering gedurende de dag is in te zien op de website van Graspop.

Bezoeken Graspop

Graspop Metal Meeting wordt georganiseerd in Dessel, een gemeente niet ver van de Nederlandse grens ten zuidwesten van Eindhoven. Vanwege de ligging trekt het festival ook tienduizenden Nederlanders. Doordat Dessel nabij de snelwegen E34 en E313 ligt, geraak je er eenvoudig met de auto. Op de E34 neem je vanuit Nederland afslag 26 (Retie) en vanuit Antwerpen afrit 25 (Oud-Turnhout). Op de E313 is afrit 23 (Geel-West) de beste optie. Volg de borden richting Graspop zodat je er zo vlot mogelijk geraakt. Parkeren is op loopafstand mogelijk en alle parkings zijn gratis. Wie met de trein reist kan uitstappen op het treinstation in Mol. Een pendelbus rijdt op en neer van en naar Graspop.