Kalender » Heideweek Ede

Heideweek Ede: 19 - 27 augustus 2016

heideweekede.jpg

De Heideweek in Ede is een feestweek waarnaar Ede en omstreken ieder jaar naar uitkijken. Het behoort zelfs toe tot de meest grote evenementen in de hele provincie Gelderland. Iedereen kan de Heideweek bezoeken die van 19 tot en met 27 augustus 2016 georganiseerd wordt. Het aan populariteit winnende evenement trekt ongeveer 135.000 bezoekers per jaar. Je leest onderstaand alles over het programma, tickets en kaartverkoop, de Heidehoogheden en de bereikbaarheid van Heideweek Ede.

Heideweek Ede 2016

In de laatste complete week van de maand augustus wordt in het Gelderse Ede de Heideweek georganiseerd. Gedurende negen dagen zijn er vele activiteiten gepland zoals bijvoorbeeld de Heidemarkt, de Heideoptocht de Vlegeldag, braderieën, de Oud-Lunterse Dag, vele muziekoptredens, enzovoorts. Wat je zoal kunt verwachten tijdens de Heideweek? Optredens van artiesten, wandeltochten, fietstochten, activiteiten voor kinderen, folklore, een spetterende slotavond op het Museumplein, enzovoorts.

Programma

Het programma van de Heideweek Ede wordt op de website van de Heideweek weergegeven. Hier kan je volgen wat de verschillende activiteiten zijn, op welke locaties ze worden georganiseerd, wat de aanvangtijden zijn en wat de openingstijden op.

Tickets en kaartverkoop

Het gros van alle evenementen tijdend Heideweek Ede is gratis te bezoeken en je hoeft daarvoor dus ook geen tickets te kopen. Om er zeker van te zijn dat je een evenement kunt bijwonen (vanwege beperkte capaciteit) dien je je vaak in te schrijven voor een evenement. Alle evenementen die tijdens Heideweek Ede plaatsvinden vind je op http://www.heideweek.nl/evenementen/

Heidehoogheden

De Heideweek in Ede eindigt op de laatste zondag zoals altijd met de verkiezing van de Heidehoogheden. De Heidehoogheden zijn de Heidekoningin en de Heideprinses. Tijdens de volgende editie van de Heideweek ontvangen de Heidehoogheden de sleutel van de gemeente Ede uit handen van de burgemeester en zijn ze symbolisch de baas van de gemeente.

Bezoeken Heideweek Ede

De Heideweek is een gratis te bezoeken festival, er worden geen entreeprijzen geheven. Als je de Heideweek bezoekt is dit zowel met de auto als met de trein goed mogelijk. Ten tijde van de wat drukkere evenementen wordt aangeraden te reizen per trein. Je ontwijkt dan de verkeers- en parkeerdrukte.