Kalender » Jaarmarkt Alphen aan den Rijn

Jaarmarkt Alphen aan den Rijn: 21 september 2016

jaarmarktalphenadrijn.jpg

De derde woensdag van de maand september is standaard de dag dat er in Alphen aan den Rijn een grote jaarmarkt wordt georganiseerd. Een bezoek aan de Jaarmarkt is bovenal enorm gezellig, je kunt langs kraampjes struinen en bijvoorbeeld genieten van optredens en andere leuke evenementen. Onderstaand kom je alles te weten over het programma, de gratis toegang, de Alphense Dagen en de bereikbaarheid.

Jaarmarkt Alphen aan den Rijn 2016

De Jaarmarkt van Alphen aan den Rijn is uitgegroeid tot het evenement met bezoekers uit het hele land. In vroegere tijden is de Jaarmarkt begonnen als paardenmarkt, maar na verloop van tijd is het geworden tot wat het tegenwoordig is. De Jaarmarkt maakt onderdeel uit van de Alphense Dagen, een groter evenement vol evenementen en activiteiten.  In 2016 is de datum waarop het evenement plaatsvindt woensdag 21 september.

Programma

Gedurende de Jaarmarkt van Alphen aan den Rijn staan steevast diverse aansprekende evenementen op het programma. Denk aan de Kindermarkt, de Antiek- en Boekenmarkt en uiteraard de Jaarmarktkermis. Om de dag nog gezelliger te maken zijn er verschillende optredens gedurende de dag en is er ruimte voor een hapje en een drankje. Meer informatie over het programma van de Jaarmarkt vind je op de officiële webpagina.

Toegang en entree

De Jaarmarkt van Alphen aan den Rijn is gratis te bezoeken voor iedereen. Het is een van de best bezochte openbare evenementen in de regio van Alphen aan den Rijn.

Alphense Dagen

Het is eerder al vermeld, maar de Jaarmarkt is dus een onderdeel van de Alphense Dagen. Dit evenement bevat activiteiten zoals de kermis, een estafetteloop en uiteraard de Jaarmarkt. Op de kermis tref je spectaculaire attracties aan, maar ook kinderattracties en nostalgische attracties ontbreken niet.

Bezoeken Jaarmarkt

Alphen aan den Rijn is ten oosten van Leiden gelegen. Vanwege de ligging in de Randstad zijn er in de omgeving diverse grote snelwegen. De gemeente beschikt over een eigen treinstation (Alphen aan den Rijn) waardoor je ook met de trein de Jaarmarkt eenvoudig kunt bezoeken.