Kalender » Joop Zoetemelk Classic

Joop Zoetemelk Classic 2017: afstanden en inschrijven

zoetemelk-med-neu.jpg

Een van de leukste voorjaarsklassiekers voor toerfietsers is de Joop Zoetemelk Classic. Deze toerklassieker vindt plaats aan het begin van de lente en heeft de start in en om Leiden. De route voert dwars door het prachtige Groene Hart, de streek waar Joop Zoetemelk zelf als jongere altijd zijn trainingsrondes reed. Kom alles te weten over de Joop Zoetemelk Classic 2017 zoals datum, parcours en afstanden, inschrijven en deelnamekosten, starttijden en bereikbaarheid.

Joop Zoetemelk Classic 2017

De Joop Zoetemelk Classic is een toertocht met vertrek en finish in het Zuid-Hollandse Leiden. De toertocht voor fietsers is natuurlijk ter ere van de beste Nederlandse wielrenner aller tijden: Joop Zoetemelk, oud winnaar van onder andere de Tour de France en het WK Wielrennen. Ook de meester zelf rijdt mee tijdens de toertocht. De volgende editie van de Joop Zoetemelk Classic vindt plaats op zaterdag 18 maart 2017.

Parcours en afstanden

De parcoursen zijn de oude routes waar Joop vroeger trainde als junior. Als deelnemer kan je kiezen welke afstand je wilt rijden: 50, 75, 100 of 150 kilometer. Onderweg volg je gewoon de bewegwijzering terwijl je heerlijk rondfietst langs prachtige rivieren, molen, dorpjes en polders in het Groene Hart. Deelnemers krijgen ook een routekaartje mee en onderweg is er een verzorgings- en ravitailleringspost.

Inschrijven

Als je wilt deelnemen aan de Joop Zoetemelk Classic dien je jezelf in te schrijven voor dit evenement. De kosten bedragen € 12,- per persoon, terwijl NTFU leden € 10,- betalen. Ook groepen van minimaal tien personen betalen € 10,- per deelnemer. Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 5.500 deelnemers.

Starttijden

Vanaf 7.00 uur ’s morgens is de startlocatie geopend. De starttijden zijn als volgt:

  • 150 kilometer: vanaf 7.30 uur
  • 100 kilometer: vanaf 8.30 uur (Joop Zoetemelk zal het startschot verrichten)
  • 75 kilometer: vanaf 9.00 uur
  • 50 kilometer: vanaf 9.30 uur

 

Voor alle afstanden geldt dat de uiterste vertrektijd 12.00 uur is.

Bereikbaarheid

De start en finish is gelegen aan de Willem van der Madeweg 1 in Leiden waar de wielerclub LRTV Swift is gehuisvest. Volg de borden en aanwijzingen ter plaatse om te parkeren. Kom je met de fiets in de trein? Je fietst vanaf Leiden Lammeschans in vijf minuten naar de startlocatie. Vanuit Leiden Centraal is het ongeveer 20 minuten fietsen. Eventueel kan er een hotel worden geboekt om te overnachten: