Kalender » Kermis Alkmaar 2016

Kermis Alkmaar 2016: locaties en openingstijden

kermisalkmaar.jpg

Alkmaar is gelegen in Noord-Holland wat een echte kermisprovincie is. De kermis van Alkmaar wordt tweemaal per jaar georganiseerd, eenmaal in maart en eenmaal in de periode augustus en september. Behalve spectaculaire attracties staat Kermis Alkmaar ook bekend om het gezellige randprogramma dat wordt georganiseerd. Kom alles te weten over Kermis Alkmaar 2016 waaronder datums, locaties en bereikbaarheid, openingstijden en programma, attracties, ritprijzen en korting.

Kermis Alkmaar 2016

Twee keer per jaar vinden er kermissen plaats in Alkmaar. In de maand maart vindt er een wat kleinere en kort durende kermis plaats op locatie De Mare. In de zomer is het dan tijd voor de grote zomerkermis die maar liefst tien dagen duurt. Zomerkermis Alkmaar vindt plaats in de binnenstad en is een van de belangrijkste jaarlijkse evenementen. De datums van de kermissen in 2016 zijn als volgt:

  • De eerste kermis in Alkmaar vindt plaats van donderdag 17 tot en met zondag 20 maart 2016
  • De bekende en grote zomerkermis van Alkmaar vindt plaats van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 4 september 2016

Attractie en programma

Op de kermis van Alkmaar kan je als bezoeker genieten van allerlei soorten attracties. Voor de kleintjes zijn er de kinderattracties, terwijl echte durfals hun hart kunnen ophalen in het grootvermaak. En er zijn verschillende nostalgische attracties die de kermissfeer van vroeger oproepen. Tevens is er een leuk randprogramma en kindershows, muzikale optredens, een vuurwerkshow, enzovoorts. Houd goed de voordeelbonnen in de gaten voor leuke aanbiedingen en kortingen op de ritprijzen.

Openingstijden Kermis Alkmaar

De openingstijden van Zomerkermis Alkmaar zijn:

  • Vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus: 11.00 – 01.00 uur
  • Zondag 28 augustus: 13.00 – 01.00 uur
  • Maandag 29 tot en met donderdag 1 september: 13.00 – 00.30 uur
  • Vrijdag 2 en zaterdag 3 september: 11.00 – 01.00 uur
  • Zondag 4 september: 13.00 – 24.00 uur

Bezoeken Kermis Alkmaar

Zomerkermis Alkmaar vindt plaats in het gebied van het Canadaplein, Paardenmarkt, Gedempte Nieuwesloot, Kanaalkade, Minderbroederstraat, Kerkplein, Hofplein, Sint Laurensstraat en Dubbele Buurt . Deze locatie liggen in de binnenstad van Alkmaar en zijn hierdoor perfect bereikbaar met de trein (treinstation Alkmaar is op loopafstand). Ook met de fiets is Kermis Alkmaar prima bereikbaar.

Kermis