Kalender » Kermis Almelo

Kermis Almelo: 6 - 11 september 2016

kermisalmelo.jpg

Begin september vindt in Almelo weer de Centrum Kermis plaats. Zoals de naam al indiceert staan de kermisattracties in het centrum van de Overijsselse stad Almelo. De volgende editie van de Almelose kermis staat op het programma van dinsdag 6 tot en met zondag 11 september 2016. Zorg dat je niks mist van dit evenement, wat tot de gezelligste evenementen van Almelo en omstreken mag worden gerekend.

Kermis Almelo 2016

De kermis is te vinden in het centrumgebied rond en op het Marktplein, de Waag, Druckerpad, Centrumplein en Koornmarkt. Naar goed gebruik staat de kermis van Almelo ieder jaar op het programma in de eerste week van de maand september (dinsdag tot en met zondag). De Centrum Kermis van Almelo behoort tot de topkermissen van ons land en trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers naar de binnenstad. Behalve de spectaculaire attracties is er ook ruimte op het programma voor topentertainment en optredens door artiesten.

Tickets en kaartverkoop

De kermis is Almelo is uiteraard vrij te bezoeken voor iedereen, er is geen sprake van algemene entreekosten. Uiteraard worden er door de kermisattracties wel ritprijzen gehanteerd. De kinderattracties kunnen worden bezocht tegen een lager tarief.

Openingstijden

De openingstijden van Kermis Almelo zijn:

  • Dinsdag 6 september: 16 - 24
  • Woensdag 7 september: 12 -24
  • Donderdag 8 september: 12 -24
  • Vrijdag 9 september: 12 -24
  • Zaterdag 10 september: 12 -24
  • Zondag 11 september: 12 - 22

Bezoeken Kermis Almelo

In het centrum van de stad zijn er genoeg parkeerplaatsen, bijvoorbeeld in parkeergarages. Op drukke kermisdagen kan het echter voorkomen dat je goed zult moeten zoeken naar een parkeerplaats in de buurt van de kermis. Het is een beter idee om de trein te nemen wanneer je de kermis wilt bezoeken. Het treinstation van Almelo is eenvoudig te belopen vanaf de kermis. Als je in de gelegenheid bent is de fiets het allerbeste vervoersmiddel.

Overige kermissen

Almelo is een echte kermisstad, er is zelfs een permanente kermis:

  • Kermis Rembrandtlaan: deze kermis vindt plaats rond Pasen op de Rembrandtlaan en duurt vijf dagen
  • Kermis Preston Palace: het bekende Preston Palace is een groot all-in hotelcomplex met zelfs een heuse kermis. De kermis is permanent en dus het hele jaar door te bezoeken.