Kalender » Kermis Helmond 2016

Kermis Helmond: 25 maart – 3 april 2016

Helmond-Kermis-van-boven.jpg

Kermis Helmond is al enkele malen uitgeroepen tot de beste kermis van Nederland. In 2016 duurt de Voorjaarskermis in Helmond zelfs langer dan voorheen, maar liefst tien dagen dit keer waaronder het Paasweekend. Daar komt nog eens bij dat Kermis Helmond een van de eerste kermissen is van het nieuwe seizoen, waardoor liefhebbers van kermissen er ieder jaar reikhalzend naar uitkijken. Meer informatie volgt onderstaand waaronder de openingstijden, attractie- en ritprijzen, programma en bereikbaarheid.

Kermis Helmond 2016

Helmond is een van de leukste en grootste steden van Noord-Brabant en daar kan natuurlijk geen kermis ontbreken. In het centrum van Helmond is het dan ook meerdere keren per jaar tijd voor de gezellige kermis. Vele attracties zorgen ervoor dat de Helmondse binnenstad in het teken staat van volksvermaak in optima forma. Van angstaanjagend snelle attracties tot aan zweefmolens en van botsauto’s tot grijpkasten; op de kermis in Helmond zullen ze allemaal een plekje krijgen. De volgende editie van de Helmondse Voorjaarskermis staat op het programma van vrijdag 25 maart tot en met zondag 3 april 2016.

Openingstijden

De Voorjaarskermis in Helmond duurt maar liefst tien dagen. De opening is op vrijdag 25 maart 2016 om 16.00 uur, waarna de kermis sluit om 24.00 uur. De overige dagen zal de kermis iedere dag om 15.00 uur openen en om middernacht sluiten. De openingstijden van de horeca wijken af van de openingstijden van de kermis.

Attractie- en ritprijzen

Kinderattracties kosten slechts € 1,50 per ritje, terwijl grotere attracties € 2,- kosten. De zeer spectaculaire attracties zijn wat duurder en hebben een maximumprijs van € 3 tot € 4,-.

Programma

Het programma van de Helmondse kermis is zoals altijd weer zeer gevarieerd en bevat behalve de vele attracties ook verschillende optredens van bekende artiesten en kindervermaak. Het complete programma is te raadplegen op de website van Kermis Helmond.

Bezoeken Kermis Helmond

Helmond is gelegen ten oosten van Eindhoven en is bereikbaar via onder andere de snelwegen A67 en A270. Als je geen parkeergeld wilt betalen is reizen met de trein een uitstekende optie, het treinstation Helmond Centraal is op maar enkele minuten lopen van de kermis gelegen.

Overige Helmondse kermissen 2016

De voorjaarskermis is niet de enige kermis in Helmond in 2016. Ook de volgende kermissen worden in 2016 georganiseerd:

  • Kermis Brouwhuis: 21 – 24 mei 2016
  • Zomerkermis Helmond: 7 – 13 juli 2016

Kermissfeer proeven