Kalender » Kermis Rotterdam 2016

Koningskermis en Najaarskermis Rotterdam 2016

3d81b28d0d4e46b888d4b79a4f23bb3d.jpg

De tweede stad van Nederland heeft uiteraard ook een kermis van formaat nodig. In Rotterdam pakken ze het direct goed aan met een kermis in het voorjaar en in het najaar. Kermis Rotterdam vindt namelijk plaats in de maand april en de maand oktober. Kom alles te weten over de Rotterdamse Koningskermis en de Najaarskermis zoals de openingstijden, de locatie, het programma, de ritprijzen en de bereikbaarheid.

Kermis Rotterdam 2016

In Rotterdam vindt de kermis plaats gedurende twee periodes. Het eerste deel is de voorjaarskermis (Koningskermis) en deze vindt jaarlijks plaats in de periode rond Koningsdag, in 2016 van 15 april tot en met 5 mei. De najaarskermis wordt ieder jaar georganiseerd in de maand oktober, dit jaar van 12 tot en met 23 oktober 2016. Je vindt op de kermis van Rotterdam tal van duizelingwekkende attracties. Maar als je geen liefhebber bent van de adrenaline is er ook genoeg te beleven, er zijn optredens, kinderattracties, terrasjes, enzovoorts.

Openingstijden

Kermis Rotterdam heeft de volgende openingstijden:

  • Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag: 13 – 23 uur
  • Vrijdag en zaterdag: 13 – 24 uur

Attractie- en ritprijzen

De prijs per rit varieert per attractie. De grote en spectaculaire attracties vragen een hogere ritprijs dan de wat kleinere. Op woensdagen ontvangt iedereen een korting van € 1,- per attractie. De algemene entree tot de kermis is uiteraard helemaal gratis.

Programma

Het programma van kermis Rotterdam is gevarieerd en breder dan alleen de zestig attracties die er zullen staan. Raadpleeg het complete programma op de website van de kermis. Wat je zeker niet kunt missen zijn de vuurwerkshows.

Bezoeken Kermis Rotterdam

De kermis van Rotterdam wordt zoals ieder jaar georganiseerd aan de Schiehaven 5, wat bij de Euromast is gelegen in het centrum van de stad. Rotterdam is natuurlijk via diverse snelwegen vanuit alle richtingen eenvoudig bereikbaar, parkeren is mogelijk aan de Schiehavenweg. Vanwege verkeersdrukte is het openbaar vervoer een geschikt alternatief. Als je reist via NS treinstation Rotterdam Centraal kan je doorreizen via de metro (metrostation Coolhaven) of de tram (tramhalte Kousdijk).

Onvervalste kermissfeer