Kalender » Kermis Utrecht 2016

Kermis Utrecht: 8 – 13 juli 2016

kermisutrecht.jpg

Een van de gezelligste evenementen in Utrecht is natuurlijk de plaatselijke kermis. Zes dagen lang is het namelijk de Piekenkermis, oftewel het Maliebaanfestival, dat de klok slaat. Wat Kermis Utrecht zo bijzonder maakt is het feit dat alle attracties slechts € 1,- kosten, waardoor het evenement pronkt met de bijnaam goedkoopste kermis van Europa. Kom alles te weten over Kermis Utrecht waaronder openingstijden, attracties en ritprijzen, programma en optredens, korting en bereikbaarheid.

Kermis Utrecht 2016

In de maand juli breekt er in Utrecht weer een volksfeest uit waarvan jong en oud ieder jaar weer met volle teugen van geniet. Op de Maliebaan is er namelijk weer de Piekenkermis (ook wel Maliebaanfestival genoemd), oftewel de leukste kermis van Utrecht. Tientallen attracties wachten in al hun schoonheid op de bezoekers. Tevens zijn er zeer gezellige terrasjes voor een hapje en een drankje. Behalve kermis, eten en drinken is er ook volop muziek. Zo zijn er live muzikale optredens, vuurwerk, circus en kunnen de kinderen zich laten schminken. De eerstvolgende Piekenkermis Utrecht vindt plaats van vrijdag 8 tot en met woensdag 13 juli 2016.

Openingstijden

Kermis Utrecht heeft iedere dag dezelfde openingstijden van 12.00 uur tot 23.00 uur. Openingstijden van plaatselijke horeca kan afwijken van de openingstijden van de kermis.

Attractie- en ritprijzen

Het meest bijzondere aan Kermis Utrecht zijn de attractie- en ritprijzen. Alle attracties kosten namelijk slechts € 1,- per ritje.

Bezoeken Kermis Utrecht

De Utrechtse Kermis vindt plaats op de Maliebaan, een locatie in het stadscentrum nabij het Spoorwegmuseum. Inwoners van Utrecht kunnen de Piekenkermis prima per fiets of te voet bereiken. Voor bezoekers van Kermis Utrecht van buiten de stad is het openbaar vervoer een geschikte optie.  Vanaf het treinstation Utrecht Maliebaan ben je zo bij de kermis. Vanaf treinstation Utrecht Centraal kan je buslijn 3 nemen en uitstappen. Parkeren is mogelijk op de ventwegen rondom het gebied, maar door drukte is het soms zo dat je best ver weg zult moeten parkeren.

Sfeer van de kermis