Kalender » Kermis Weert

Kermis Weert: 23 - 28 september 2016

kermisweert.jpg

Een van de allergrootste kermissen van Nederland is de kermis in Weert. De kermis in de Noord-Limburgse stad beslaat onder andere zeven pleinen en herbergt maar liefst 130 attracties. De volgende editie van Kermis Weer vindt plaats van vrijdag 23 tot en met woensdag 28 september 2016. Een bezoek aan de kermis is natuurlijk gratis, onderstaand lees je alles over het evenement zoals openingstijden, programma en bereikbaarheid.

Kermis Weert 2016

Natuurlijk staat de kermis in Tilburg op eenzame hoogte, maar de Weertse kermis staat steevast zeer hoog in de toplijsten van de kermissen in Nederland. Niet zo vreemd als je weet dat er 130 attracties zijn verspreid over een groot deel van de binnenstad waaronder zeven pleinen (Markt, Nieuwe markt, Langpoort, Dries, Stationsplein, Kasteelplein en Bassin). De kermisattracties vormen uiteraard de hoofdmoot, maar de kermis in Weert staat ook altijd garant voor top entertainment, optredens en lange, gezellige avonden op terrassen en in de horeca.

Programma

Kermis Weert begint ieder jaar met een officiële feestelijke opening op de vrijdagavond. Het evenement sluit op woensdag af met een spetterend vuurwerk. Maar tussen de opening en de sluiting vinden er ook genoeg activiteiten en optredens van topartiesten plaats. Wat er zoal te beleven valt kan je vinden op de website van de kermis van Weert.

Openingstijden

De Kermis in Weert heeft de volgende openingstijden:

  • Vrijdag: 16 - 00.30 uur
  • Zaterdag: 12.30 - 00.30 uur
  • Zondag tot en met woensdag: 12.30 - 24 uur

Bezoeken Kermis Weert

De stad Weert is per auto het best te bereiken via de autosnelweg A2. Ook vanuit België is de stad niet ver weg gelegen. In de binnenstad vind je diverse parkeergarages en parkeerterreinen. Tijdens de kermisdagen kan het wel erg druk zijn waardoor de parkeerplaatsen schaars zijn. Als je de kans hebt om met de fiets te komen is dit absoluut aan te raden. Ook de komst per trein is een goede optie, het treinstation van Weert is vlakbij de kermis gelegen.

Compilatie kermis