Kalender » Kerstmarkt Aken 2016

Kerstmarkt Aken: 18 november - 23 december 2016

70ed6d08ee7f4821bf7288291bb8006c.jpg

Niet ver van de Nederlandse grens is de stad Aken te vinden. Mede door de gunstige ligging is de Kerstmarkt van Aken zeer druk bezocht door Nederlanders. En dan komt er nog bij dat Kerstmarkt Aken ook een heel gezellige Kerstmarkt is inclusief een op-en-top authentieke kerstsfeer die zich uitstrekt door de hele stad. Als je de Kerstmarkt van Aken 2016 wilt bezoeken is dit uiteraard gewoon mogelijk dankzij de gratis toegang. Kom alles te weten over Kerstmarkt Aken 2016 waaronder de datum, openingstijden, locatie, hotelovernachtingen en bereikbaarheid met trein of auto.

Kerstmarkt Aken 2016

De Duitse stad Aken (Aachen) beschikt over een van de leukste kerstmarkten van Duitsland. Kerstmarkt Aken bestaat uit ongeveer 125 kerstkraampjes en de hele Kerstmarkt is ideaal voor een bezoek met het gezin. Behalve kerstkraampjes vind je er ook eet- en drinktentjes, muziekoptredens, workshops, kermisattracties zoals een carrousel, enzovoorts. Kerstmarkt Aken wordt jaarlijks bezocht door circa 1,5 miljoen bezoekers en tot deze bezoekers behoren ook veel Nederlanders. Dat is niet zo vreemd aangezien Kerstmarkt Aken dichtbij de Nederlandse grens te vinden is. Het is dus dichtbij huis, maar omdat het in Duitsland is voelt het meteen als een echt uitje.

Datum 2016

De volgende editie van Kerstmarkt Aken staat op de agenda van vrijdag 18 november tot en met vrijdag 23 december 2016.

Openingstijden

Kerstmarkt Aken is zeven dagen per week geopend. De openingstijden zijn op bijna alle dagen van 11 tot 21 uur. Op Dodenherdenking (zondag 20 november) is Kerstmarkt Aken open van 18 tot 21 uur. Op de slotdag van het evenement (vrijdag 23 december 2016) is de Kerstmarkt open van 11 tot 20 uur. 

Kaartverkoop

Zoals bijna iedere kerstmarkt in Nederland, Duitsland en België is ook Kerstmarkt Aken gratis te bezoeken. Je kunt het dus zo duur of zo voordelig maken als je zelf wilt, de enige kosten die je hebt zijn die voor kerstinkopen, eten en drinken.

Bezoeken Kerstmarkt Aken

Kerstmarkt Aken vindt plaats op de pleinen en straten rondom het stadhuis en dus in de Akense binnenstad. De stad Aken is bereikbaar vanuit Nederland via bijvoorbeeld de A76 en A 79, de stad ligt nabij de grens met Zuid-Limburg. Om niet ’s avonds terug te hoeven reizen is een hotelovernachting ook een prima oplossing:

Trein

Steeds meer mensen kiezen voor een bezoek per trein. Je reist per trein zeer voordelig naar Kerstmarkt Aken:

Kerstshoppen

Aken is een behoorlijk grote stad en heeft een levendig en groot centrum inclusief fraaie winkelstraten. Of je nu houdt van bekende merken of juist gezellige boetiekjes, er is genoeg keuze om heerlijk te kunnen kerstshoppen