Kalender » Kerstmarkt Brussel

Kerstmarkt Brussel: 25 november 2016 - 1 januari 2017

57b7d4ba2b174a06a93c07483176d8c7.jpg

Midden in de Belgische hoofdstad Brussel strijkt iedere winter weer de Kerstmarkt neer. Circa 250 kerstkraampjes schenken het soort warmte dat je alleen tijdens de Kerstdagen voelt. Op Kerstmarkt Brussel is de decoratie uitbundig en de vele lampjes flonkeren en verlichten de donkere dagen. Voor de hongerige en dorstige mensen zijn er voldoende mogelijkheden op Kerstmarkt Brussel om een heerlijk glas Glühwein of een warme Belgische Wafel te kopen. Wil je ook Kerstmarkt Brussel 2016 bezoeken? Onderstaand is alle informatie samengevat zoals de openingsuren, locaties, hotelovernachtingen en bereikbaarheid per auto en trein.

Kerstmarkt Brussel 2016

Kerstmarkt Brussel is de plaats waar je moet zijn wanneer je de ultieme kerstbeleving wilt ervaren. Honderden versierde kraampjes geven Kerstmarkt Brussel een heerlijk warme sfeer waar je je als bezoeker in kunt onderdompelen. Kerstmarkt Brussel vindt plaats in de binnenstad van de Belgische hoofdstad en strekt zich uit van de Grote Markt tot aan de Baksteenkaai. Andere pleinen en locaties zoals het Sint-Katelijneplein, de Beurs, de Oude Haven en de Vismarkt zijn ook geheel in kerstsfeer gebracht. En dan is er nog een prachtig verlicht reuzenrad (18.000 lampjes) en een oergezellige schaatsbaan. Een wandelroute van ongeveer twee kilometer voert je langs alle kraampjes en over de verschillende pleinen.

Datum kerstmarkt

Kerstmarkt Brussel begint op vrijdag 25 november 2016 en duurt tot en met zondag 1 januari 2017. Honderdduizenden mensen bezoeken in deze periode de kerstmarkt.

Openingsuren

De Kerstmarkt in Brussel is geopend tijdens de volgende openingsuren:

  • Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: 11 - 21 uur
  • Vrijdag, zaterdag en zondag: 11 - 22 uur
  • Kerstavond en Oudejaarsdag: 11 - 18 uur
  • Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag: 12 - 21 uur

Tickets

De Brusselse Kerstmarkt is gratis te bezoeken. Het is een van de grootste openbare evenementen van de stad Brussel. Het feit dat de historische binnenstad het decor is van de Kerstmarkt betekent dat je volop kunt genieten van de prachtige gebouwen en authentieke straten.

Bezoeken Kerstmarkt Brussel

Iedereen die weleens in Brussel is geweest is bevreesd voor het soms erg hectische verkeer en files op de snelwegen erheen. Wanneer je de autorit goed uitkient, en niet doordeweeks tijdens de spits gaan rijden, voorkom je een hoop ellende. De binnenstad heeft voldoende parkeergelegenheden, je zult echter wel moeten betalen om te kunnen parkeren. Brussel is een echte wereldstad die je niet in een middag gezien kunt hebben. Veel bezoekers nemen daarom een hotel en verblijven wat langer in de stad:

Met de trein

Ook met het openbaar vervoer geraak je eenvoudig in de Brusselse binnenstad, bijvoorbeeld wanneer je met de trein reist. Ook beschikt Brussel over een metronetwerk. Voordelige treintickets naar de Kerstmarkt in Brussel boek je via:

Kerstshoppen Brussel

Een stad als Brussel beschikt over winkelstraten waar je U tegen zegt. Je vindt er alle grote winkelketens en modeketens. Als je hier niet kunt vinden wat je zoekt, dan vind je het nergens. Als je er toch bent moet je het zeker niet nalaten om eens lekker te gaan shoppen in het grote winkelgebied. Misschien kan je wel al je kerstinkopen bijeen zoeken.

Kerstreis Brussel

Diverse operators organiseren complete kerstreizen naar Brussel met de reis en het verblijf inbegrepen. Een kerstreis naar Brussel is een echt uitje voor jong en oud.