Kalender » Kinderboekenweek

Kinderboekenweek: 5 – 16 oktober 2016

kinderboekenweek.jpg

Zoals de naam al verduidelijkt staat het kinderboek centraal tijdens de Kinderboekenweek. Gedurende 12 dagen vinden er in het hele land activiteiten plaats die te maken hebben met kinderboeken. Onder andere scholen, bibliotheken en boekwinkels organiseren diverse activiteiten. Kom meer te weten over de Kinderboekenweek 2016 waaronder de datum, de activiteiten, meedoen aan de Kinderboekenweek, enzovoorts.

Kinderboekenweek 2016

Voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat boeken lezen. En wat is er nou leuker dan een spannend of mooi geïllustreerd kinderboek te lezen? Om het kinderboek te promoten is er de Kinderboekenweek die ieder jaar in de maanden september of oktober plaatsvindt. Tijdens de Kinderboekenweek worden er honderden activiteiten georganiseerd door vooral scholen, organisaties, boekwinkels en bibliotheken. De eerstvolgende editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober 2016.

Activiteiten

Een overzicht van alle geplande activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 2016 is te raadplegen op de website van de Kinderboekenweek. Een link naar deze site vind je hier. Er zijn ook diverse grotere activiteiten en evenementen die lokaal worden georganiseerd, denk aan het Delftse Kinderboekenfestival, de Kinderboekenmarkt in Den Haag, enzovoorts.

Activiteit organiseren

Onderteken je zelf ook het belang van de Kinderboekenweek en wil je zelf een activiteit organiseren? Bijvoorbeeld een theatervoorstelling, schrijversoptreden, een meet en greet met kinderboekenschrijvers of iets anders? Het is mogelijk om je activiteit dan aan te melden op de website van de Kinderboekenweek. Als organisator kan je gebruik maken van diverse hulpmiddelen zoals lesmateriaal, lespakketten, enzovoorts.

Kinderboekenweekgeschenk

Tijdens de Kinderboekenweek is ook traditioneel het Kinderboekenweekgeschenk verkrijgbaar. Je kunt het Kinderboekenweekgeschenk verkrijgen bij deelnemende boekenwinkels.

Kinderboekenbal

Op de dag voordat de Kinderboekenweek van start gaat is er het Kinderboekenbal. Het Kinderboekenbal vindt dus plaats op dinsdag 4 oktober 2016.