Kalender » Kwaku

Kwaku Summer Festival 2016: tickets en festivaltijden

Kwaku.png

Het Kwaku Summer Festival tovert het Nelson Mandelapark ieder jaar gedurende vier weekenden om in het grootste multiculturele festival van Nederland. Kwaku Summer Festival heeft Surinaamse roots maar tegenwoordig is het meer en meer een multicultureel festival. Bezoekers genieten van muziek, eten en drinken, sport, film en van de positieve vibe die er heerst op het evenement. Kom meer te weten over Kwaku Summer Festival 2016 waaronder locatie en bereikbaarheid, tickets en kaartverkoop, programma en festivaltijden.

Kwaku Summer Festival 2016

Kwaku Summer Festival is een Surinaams multicultureel evenement dat gedurende de zomermaanden vele honderdduizenden bezoekers trekt. Kwaku duurt dan ook bijna een maand, waarbij de festivaldagen telkens in het weekend zijn. Maar liefst 2 vrijdagen, vier zaterdagen en vier zondagen in totaal duurt het festival. Op Kwaku vind je alles op het vlak van muzikale optredens, lekker exotisch eten en drinken, sport en dans, film, kunst en literatuur, kraampjes met leuke spulletjes, enzovoorts. De naam van het festival, Kwaku, is afkomstig van het woord Kwakoe. Dit betekent woensdag, wat dan weer te maken heeft met het feit dat op een woensdag de slavernij werd afgeschaft in Suriname. Kwaku Summer Festival vindt plaats in de periode van 16 juli tot en met 7 augustus 2016.

Festivaltijden

Kwaku vindt niet op alle zeven dagen van de week plaats, maar alleen op de zaterdagen, zondagen en twee vrijdagen. De festivaltijden van Kwaku Summer Festival zijn:

  • Zaterdag 16 juli: 14.00 – 24.00
  • Zondag 17 juli: 14.00 – 24.00
  • Vrijdag 22 juli: 17.00 – 24.00
  • Zaterdag 23 juli: 14.00 – 24.00
  • Zondag 24 juli: 14.00 – 24.00
  • Zaterdag 30 juli: 14.00 – 24.00
  • Zondag 31 juli: 14.00 – 24.00
  • Vrijdag 5 augustus: 17.00 – 24.00
  • Zaterdag 6 augustus: 14.00 – 24.00
  • Zondag 7 augustus: 14.00 – 24.00

Programma

Kwaku Summer Festival heeft een uitermate divers programma. Van voetbalwedstrijden tot live muziek en van verkiezingen tot lezingen, op Kwaku heeft het allemaal een plek. Meer informatie over het programma en de artiesten die komen optreden vind je op de website van Kwaku Summer Festival.

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor Kwaku kunnen online worden gekocht of aan de dagkassa. De kosten bedragen € 5,- per ticket (exclusief servicekosten). Aan de dagkassa kost een ticket € 6,- per persoon. Wanneer je alle dagen van Kwaku wilt bezoeken heb je al een passe-partout voor € 24,- per persoon. Kwaku is gratis te bezoeken voor kinderen tot 13 jaar en voor Stadspashouders (stadspas, coupon of identiteitsbewijs bij).

Bezoeken Kwaku

Kwaku Summer Festival wordt georganiseerd in het Nelson Mandelapark wat in Amsterdam zuidoost ligt. Er is een parkeerterrein voor bezoekers ingericht voor € 10,- per voertuig. Omdat dit parkeerterrein maar een beperkt aantal parkeerplaatsen heeft kan er worden uitgeweken naar grote parkeergarages in de omgeving, waarvan er een deel in het toeristische gebied rondom de Amsterdam ArenA, Ziggo Dome en Heineken Music Hall zijn gelegen. Nog beter is het om Kwaku te bezoeken met het openbaar vervoer. Reis bijvoorbeeld per metro naar metrostation Amsterdam Bijlmer of per bus naar de bushalte Foppingadreef.