Kalender » Landelijke Sinterklaas Intocht

Sinterklaas Intocht Maassluis: 12 november 2016

intochtsint.jpg

Op zaterdag 12 november 2016 komt de Goedheiligman weer aan in Nederland. Dit keer zal de Sint aanmeren in het Zuid-Hollands Maassluis en het zal ongetwijfeld weer reuzegezellig worden. Tienduizenden kinderen zullen vol verwachting de stoomboot aan zien komen varen na een lange reis uit Spanje. Wil je ook graag de landelijke intocht van Sinterklaas in 2016 bijwonen? Kom alles te weten over de intocht in Maassluis zoals de locatie, de vaarroute, het programma en de bereikbaarheid.

Sinterklaas intocht 2016

Ieder jaar weer kiest de Sint een Nederlandse gemeente uit om voor het eerst dat jaar voet op Nederlandse bodem te zetten. In 2016 is de eer ten beurt gevallen aan Maassluis wat in Zuid-Holland ligt. De landelijke intocht van Sinterklaas is ieder jaar een van de grootste kinderevenementen van Nederland en wordt onder andere uitgezonden op televisie. Behalve de spannende komst van de stoomboot staat de hele dag bol van het vermaak en entertainment. Het evenement speelt zich af in de haven van Maassluis en de binnenstad. De landelijke intocht van Sinterklaas vindt plaats op zaterdag 12 november 2016.

Ook op televisie

Als je niet in de gelegenheid bent om naar Maassluis te komen hoef je niet te treuren. Het evenement wordt namelijk ook rechtstreeks uitgezonden op televisie. Zo zal er een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal worden uitgezonden op NPO Zapp van ongeveer 12.00 tot 13.15 uur. De presentatie is als vanouds door Dieuwertje Blok en ook Jeroen Kramer zal aanwezig zijn als verslaggever op de kade. Via Zappelin.nl en NPO Zappelin Xtra zal de intocht met een gebarentolk te zien zijn.

Programma en vaarroute

Maassluis is een prachtige stad gelegen aan de Nieuwe Waterweg nabij de Rotterdamse havens. Voor Sinterklaas is er dus genoeg water om te kunnen varen. De Sint zal aanmeren in de haven van Maassluis waar hij wordt opgewacht door onder andere de burgemeester van Maassluis. Sinterklaas en zijn Pieten zullen de route vervolgens vervolgen naar de oude historische binnenstad van Maassluis waar een leuk en gezellig programma wordt gevolgd. Het exacte programma is momenteel nog niet bekend gemaakt. Zodra het programma is gepresenteerd zal het hier worden vermeld. 

 

Gratis te bezoeken

Het allermooiste aan de intocht van Sinterklaas is dat het een vrij toegankelijk evenement is. Je hoeft dus geen kaarten te kopen en kunt de intocht gratis bijwonen.

Bezoeken intocht Sinterklaas

Iedereen is welkom in Maassluis om de intocht bij te wonen. Maassluis ligt in Zuid-Holland ten westen van Rotterdam en is het eenvoudigst te bereiken via de autosnelweg A20. Tijdens het evenement zullen automobilisten aan de hand van borden de weg worden gewezen naar geschikte parkeerterreinen. Overigens beschikt Maassluis ook over twee treinstations waarvandaan treinen verbindingen hebben met diverse grote steden (bijvoorbeeld Rotterdam)