Kalender » Landmachtdagen

Landmachtdagen 2017

landmacht-1.jpg

De Landmachtdagen zijn de open dagen van de Koninklijke Landmacht en zorgen altijd voor veel spektakel. Iedere editie wordt georganiseerd in diverse steden door het hele land. Dus waar je ook woont, er is altijd wel een stad enigszins in de buurt waar de Landmachtdagen activiteiten zullen organiseren. Kom alles te weten over het programma van de Landmachtdagen 2017.

Geen Landmachtdagen in 2017

Let op: in 2017 zijn er geen Landmachtdagen. In 2018 volgen er nieuwe landmachtdagen.

Landmachtdagen 2018

De opzet van de Landmachtdagen is ingrijpend veranderd. Waar voorheen altijd de Landmachtdagen werden georganiseerd op één kazerne, vinden de activiteiten nu plaats door het hele land. Militairen en Landmacht trekken dus het hele land in voor tal van activiteiten. In 2018 zullen er ook weer in het hele land activiteiten worden georganiseerd. Tijdens de Landmachtdagen heb je als burger kans om zeer dicht bij het materieel te komen en demonstraties te bekijken. Het is zelfs mogelijk om een praatje te maken met één van de militairen.

Programma en openingstijden

Op de eerste dag van de Landmachtdagen vindt er meestal een educatief programma plaats, waarbij militairen langs scholen gaan en leerlingen vragen kunnen stellen aan militairen. Op de tweede dag vinden er gewoonlijk publieksevenementen plaats in negen steden. Voorbeelden van activiteiten zijn demonstraties, shows, patrouilles, herdenkingen, sportieve uitdagingen, literaire middagen, enzovoorts. Ook kunnen bezoekers vragen stellen aan de militairen. De negen steden waar op activiteiten worden georganiseerd zijn mogelijk Alkmaar, Breda, Delft, Doetinchem, Enschede, Goes, Meppel, Roermond en Utrecht. Het programma van de Landmachtdagen is te raadplegen via de website van Defensie.

Kaartverkoop

Een bezoek aan de Landmachtdagen is geheel gratis. Je hoeft dus ook geen entreebewijs te kopen. De Landmachtdagen behoren mede dankzij het gratis karakter tot de best bezochte evenementen van Nederland. Jaarlijks bezoeken meer dan 100.000 mensen de Landmachtdagen.

Luchtmachtdagen en Marinedagen

Behalve de Landmachtdagen organiseert Defensie ook nog de populaire Luchtmachtdagen en Marinedagen. Vanwege bezuinigingen vinden er ieder jaar maar twee van de drie open dagen plaats. Afwisselend slaan de verschillende onderdelen van Defensie een jaartje over. Ook in België zijn er aansprekende open dagen bij Defensie, wat te denken van bijvoorbeeld de Opendeurdagen in Leopoldsburg.

landmacht2A.png

Loopbaan

Droom je van een loopbaan bij de Koninklijke Landmacht? Op tal van locaties zullen ook mogelijkheden zijn om te praten met militairen over de loopbaanmogelijkheden binnen Defensie. Ook kan je een van de voorlichtingsdagen bezoeken.