Kalender » Lokerse Feesten 2016

Lokerse Feesten: 5 - 14 augustus 2016

LokerseFeesten_09-08-2013_10.jpg

De Lokerse Feesten zijn een meerdaags festival dat de binnenstad van Lokeren gedurende circa anderhalve week omtovert in een groot feest. Iedere dag treden verschillende bekende en onbekende artiesten op, alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd. De Lokerse Feesten zijn van 5 tot en met 14 augustus 2016. Om de optredens bij te wonen kan je tickets kopen.

Lokerse Feesten 2016

Aan de Grote Kaai in Lokeren worden twee podia opgebouwd, namelijk de Mainstage en de Red Bull Elektropedia Room. Of je nu van popmuziek, rockmuziek of dancebeats houdt, het komt allemaal voorbij op de Lokerse Feesten. De Lokerse Feesten vormen de feestweek van deze stad tussen Gent en Antwerpen. Menig bezoeker uit Lokeren en ver daarbuiten zorgt ervoor dat ze geen minuut missen van dit evenement.

Tickets kopen

Per dag worden er ongeveer 15.000 kaarten verkocht, zorg dus dat je niet misgrijpt en koop tijdig een entreebewijs. Een los dagticket koop je, afhankelijk van welke dag, tussen de € 32,- en € 45,- per persoon. Bezoekers die meerdere dagen de Lokerse Feesten willen bezoeken kunnen kiezen voor een combiticket dat alle tien de dagen geldig is. Met een entreebewijs kan je beide podia bezoeken. Overigens mogen kinderen onder de 12 jaar gratis festivalterrein op, moeten kinderen tot 14 jaar begeleid worden door een volwassene.

Programma en artiesten

Het programma van de Lokerse Feesten vindt vooral plaats in de avonduren, slechts op enkele dagen vinden er ook optredens 's middags plaats. Zoals beschreven zijn er twee podia, op de mainstage treden er iedere dag popartiesten en rockbands op. De meeste dagen worden afgesloten met een DJ-set en dampende beats. In de Red Bull Elektropedia Room zal je vooral dancemuziek horen. Een overzicht van alle optredende muzikanten per dag is te vinden op de website van de Lokerse Feesten.

Bezoeken Lokerse Feesten

Als je met de auto naar de Lokerse Feesten reist, dan wordt je al vanaf de afritten van de snelwegen de weg gewezen naar het festivalterrein. Houd wel rekening met grote verkeerdrukte en beperkte parkeergelegenheid in het centrum. Beter kan gebruik worden gemaakt van parkeerterreinen buiten het centrum (Zelebaan, Industrieterrein E17/1), vanwaar pendelbussen je rijden naar het centrum van de stad. Indien mogelijk kan je per trein reizen, het treinstation van Lokeren is op vijf minuten loopafstand gelegen.

Ook leuk om te bezoeken: