Kalender » Marathon Amsterdam

Marathon Amsterdam: 16 oktober 2016

marathonadam.png

Bij een grote stad als Amsterdam hoort natuurlijk een aansprekende marathon. De TCS Amsterdam Marathon is dan ook een van de meest aansprekende en prestigieuze marathons van Nederland. De route voert dwars door de stad Amsterdam. Iedereen kan deelnemen aan de marathon van Amsterdam. Ook wanneer je niet wilt deelnemen maar het bij aanmoedigen houdt is de Amsterdamse marathon een leuk evenement om te bezoeken. De Marathon van Amsterdam vindt plaats op zondag 16 oktober 2016.

Marathon Amsterdam loopafstanden

In 2015 staat de marathon van Amsterdam op de agenda op zondag 18 oktober. De traditionele marathon voert uiteraard over een afstand van 42,195 kilometer. De route is vlak en snel en voert langs diverse bekende Amsterdamse highlights. Ook de minder getrainde hardlopers kunnen deelnemen aan het hardloopevenement. Lopers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor de volgende afstanden:

Programma

De marathon staat bij het Olympisch Stadion om 9.30 uur. De halve marathon start om 13.20 uur aan de Stadionweg. De route van de 8 kilometer loopafstand  vangt aan op het Stadionplein om 10.10 uur. De Kids Run begint om 10 uur bij het Olympisch Stadion. De Mini Marathon heeft verschillende startplaatsen bij onder andere De Borcht, het Rijksmuseum, het Galileiplantsoen en het Olympiaplein. Alle hardloopafstanden finishen in het Olympisch Stadion alwaar de lopers kunnen rekenen op een daverend applaus.

Inschrijven marathon

Aan de verschillende loopafstanden kunnen tienduizenden lopers deelnemen. Je zult je van tevoren wel moeten inschrijven via de website van de Amsterdamse Marathon. Het maximaal aantal deelnemers en de inschrijftarieven zijn als volgt:

  • Marathon: € 70,- voor maximaal 16.500 hardlopers
  • Halve marathon: € 25,- voor maximaal 18.500 hardlopers
  • 8 kilometer: € 12,50 voor maximaal 7.000 hardlopers
  • Kids Run en Mini Marathon: respectievelijk € 3,50 en € 1,- voor maximaal 1.500 hardlopers

Bezoeken Marathon Amsterdam

Uiteraard is het mogelijk om de lopers langs de route aan te komen moedigen. Een plek langs de route kost niets en je kunt zelf de plaats uitkiezen waar je wilt gaan staan. Afhankelijk van de locatie dien je uiteraard je vervoer erheen te plannen, houd wel rekening met verschillende wegafzettingen. De stad Amsterdam beschikt over een uitmuntend openbaar vervoer, er zijn vele treinstations, metrohaltes, tramhaltes, bushaltes, veerponten, etcetera. Automobilisten kunnen betaald parkeren in één van de vele parkeergarages. Ook zijn er verschillende P+R parkeerterreinen buiten de stad gelegen van waaruit je verder kunt reizen met het openbaar vervoer.