Kalender » Marathon Rotterdam

Marathon Rotterdam: 9 april 2017

marathonrotterdam.jpg

Een van de topmarathons van de wereld wordt ieder jaar in Rotterdam georganiseerd. Het parcours behoort tot de snelste parcoursen ter wereld en in het verleden zijn er regelmatig recordtijden gelopen. De volgende editie wordt verlopen op zondag 9 april 2017. Wil je de marathon van Rotterdam bezoeken of wil je zelf deelnemen? In dit artikel lees je alles over de Rotterdamse Marathon zoals het parcours, het programma, hoe je jezelf kunt inschrijven en hoe je Marathon Rotterdam kunt bezoeken.

Marathon Rotterdam 2017

Op zondag 9 april 2017 is het weer zover, dan wordt de grootste marathon van Nederland verlopen in Rotterdam. De marathon is uiteraard 42,195 kilometer lang en voert dwars door Rotterdam. Ben je een wat minder geoefende loper? Ook andere afstanden zoals de 10 kilometer, de Mini Marathon van 4,2 kilometer en de Kids Run van 1 of 2,5 kilometer staan op het programma. Er lopen ieder jaar vele duizenden mensen mee aan de Marathon van Rotterdam.

Programma

De marathon van Rotterdam is eigenlijk een tweedaags evenement.

  • Op zaterdag wordt de Mini Marathon van 4,2 kilometer gelopen plus de Kids Runs (1 en 2,5 kilometer).
  • Op zondag is het dan tijd voor het hoofdprogramma van wanneer de 42,195 kilometer lange Rotterdamse marathon wordt gelopen. Op zondag staan verder nog de 1.4 marathon op het programma (10,55 kilometer) en de Business Runs.

Inschrijven marathon

Wie wil deelnemen aan de marathon van Rotterdam moet zich inschrijven via de website van de Rotterdamse marathon. Deelname is overigens niet gratis, er moeten inschrijfkosten worden betaald. Dit is nodig omdat de organisatie van een dergelijk groot evenement uiteraard veel geld kost. Er vroeg bij zijn is voordelig, want je betaalt minder inschrijfgeld wanneer je jezelf vroegtijdig inschrijft.

Bezoeken Marathon

Behalve de vele tienduizenden lopers zijn er nog een veelvoud aan bezoekers. Misschien wil je wel vrienden, familie of collega's aanmoedigen? Je bent niet de enige, ieder jaar staan er ongeveer een miljoen mensen langs het parcours. Rotterdam is een stad met een zeer goed en wijdvertakt openbaar vervoer. Je kunt dus de marathon uitstekend bezoeken via de trein, metro, bus of tram. Als je met de auto naar Rotterdam gaat moet je rekening houden met het feit dat grote delen van de stad niet of slecht bereikbaar zijn in verband met parcoursafzettingen. Zoek dus vooraf goed uit waar je precies wilt zijn en stippel je route daarop uit. En anders is er nog altijd de optie om een hotelkamer te boeken in Rotterdam: