Kalender » Marinedagen

Marinedagen 2016

De open dagen van de Koninklijke Marine zijn de Marinedagen, ook wel bekend als de Vlootdagen. Zoals ieder jaar vinden de Marinedagen plaats in het Noord-Hollandse Den Helder. Een bezoek aan de Marinedagen in Den Helder is helemaal gratis. Het evenement vindt niet plaats in 2016, dit omdat elk defensieonderdeel vanwege bezuinigingen maar twee keer per drie jaar een open dag organiseert. In 2016 is het de beurt aan de Koninklijke Marine om een jaartje over te slaan. De volgende Marinedagen vinden dus pas weer plaats in 2017.

Marinedagen 

De Koninklijke Marine is een roemrucht onderdeel van de Nederlandse Defensie. Nederland heeft namelijk eeuwenlang een dominante rol gespeeld op de wereldzeeën en daar speelde de Marine een rol bij aangezien de Marine al sinds 1488 bestaat. Om het Nederlandse volk de kennis en kunde van de Marine te tonen worden de open dagen georganiseerd. In 2016 vinden er geen Marinedagen plaats.

Locatie

De Marinedagen worden traditioneel georganiseerd in Den Helder, dé Marinestad van Nederland. Uiteraard vinden de activiteiten plaats op en rondom het water, het is dan ook de Nieuwe Haven waar het evenement plaatsvindt. Parkeren is gratis, maar het kan wel erg druk zijn. Om verkeersdrukte te mijden kan gebruik worden gemaakt van treinstation Den Helder in combinatie met gratis pendelbussen. Ook kan je kiezen voor een hotelovernachting in Den Helder:

385b3bc0e4334cb8b93fdc75513f781a.jpg

Programma Marinedagen

Tijdens de Marinedagen krijgen de bezoekers de kans om eens een kijkje in de keuken van de Marine te krijgen. Behalve het kijkje in de keuken staan de Marinedagen ook bol van de spectaculaire activiteiten. Voorbeelden zijn demonstraties van reddingsacties op zee, piratenmissies, bestrijding van drugstransporten, amfibische landingen, enzovoorts. Ook wordt er toelichting en voorlichting gegeven over werken bij de Marine. Als je graag zou willen werken bij de Marine dan zijn de Marinedagen een must om te bezoeken.

Kaartverkoop

Ieder jaar worden de Marinedagen door ruim honderdduizend mensen bezocht, hiermee is het één van de best bezochte evenementen van Nederland. En het mooie is ook nog dat het bezoek ook nog eens helemaal gratis is, je hoeft dus geen ticket te kopen.

Luchtmachtdagen en Landmachtdagen

Behalve de Marine organiseren ook de Koninklijke Luchtmacht en Landmacht eigen open dagen, welke Landmachtdagen en Luchtmachtdagen heten. Vooral de Luchtmachtdagen trekken iedere editie weer honderdduizenden bezoekers. Omdat de Nederlandse Defensie is geconfronteerd met bezuinigingen er elk jaar twee van de drie evenementen plaats. Elk onderdeel van Defensie slaat iedere drie jaren éénmaal een jaartje over.