Kalender » Mediamarkt BTW Actie

Media Markt BTW Actie 2017

MediaMarktBTWActie.png

De Media Markt BTW Actie is een kortingsactie waarmee je voordelig elektronica kunt kopen bij Media Markt doordat je een korting krijgt die identiek is aan het BTW bedrag dat je anders zou moeten betalen. Ieder jaar bezoeken honderdduizenden mensen de winkels en webwinkel van Media Markt om te profiteren van deze flinke korting. Er wordt niet bekend gemaakt wanneer de Media Markt BTW Actie 2017 zal beginnen, maar onderstaand is uitgezocht wanneer de vermoedelijke startdatum zal zijn. Kom alles te weten over wanneer de BTW Weg Ermee dagen beginnen in 2017 en waar de actie te beleven is. 

Media Markt BTW Actie

De Media Markt BTW Actie, oftewel de BTW Weg Ermee dagen van de grootste elektronicaketen in Nederland is het moment om voordelig elektronica te kopen. Je betaalt bijvoorbeeld voor een televisie van € 1210,- maar € 1000,-. Dat scheelt flink in de portemonnee. Tijdens de Media Markt BTW Actie hoef je namelijk geen 21% BTW te betalen. Nou ja, dat moet je natuurlijk wel, maar Media Markt geeft een korting die gelijk is aan het BTW-bedrag. Hierdoor betaal je dus hetzelfde als wanneer je geen BTW zou hoeven te betalen, dit is toch een aanzienlijke besparing. 

Datum Media Markt BTW Actie 2017

De BTW weg ermee actie van Media Markt wordt pas enkele dagen van tevoren officieel aangekondigd, het is dus gissen wanneer de BTW Actie in 2017 zal plaatsvinden. Toch is het niet heel ingewikkeld om de (vermoedelijke) datum te achterhalen. De laatste jaren leert ons dat Media Markt de actie telkens van start laat gaan in de laatste week van januari. De startdatums waren immers 25 januari in 2012, 23 januari in 2013, 29 januari in 2014, 28 januari 2015 en 27 januari 2016. De BTW Actie begint dus altijd op een woensdag en eindigt op een zaterdag of zondag. Vermoedelijk start de Media Markt BTW Actie daarom op woensdag 25 januari en eindigt deze op zondag 29 januari 2017. Op woensdag 25 januari 2017 zal het startschot waarschijnlijk worden gegeven om 18.00 uur waarna de winkels geopend zijn tot maar liefst 22.00 uur.

Deelnemende producten en merken

Dus wanneer je wat nodig hebt op het gebied van computers, televisies, audio, fototoestellen, smartphones, witgoed, camera's, navigatiesystemen, navigatiesystemen, laptops, printers, monitoren, keukenapparatuur, witgoed, wasmachines, verzorgingsproducten, drones, enzovoorts zijn BTW Weg Ermee dagen bij Media Markt de moeite waard om eens te bezoeken. Niet het hele assortiment doet mee aan de BTW Vrije Dagen. In het verleden waren bijvoorbeeld games, inktcartridges, speelgoed, e-bikes, kabels, software, muziek, films, boeken, kadokaarten, telefoonabonnementen, verzekeringen en consoles. Tevens is het merk Apple vaak uitgesloten van deelname aan de BTW Weg Ermee actie. Maar aangezien het iedere editie weer andere producten zijn die meedoen of juist uitgesloten zijn, zijn er ieder jaar weer nieuwe kansen. Een overzicht van alle deelnemende en uitgesloten productgroepen en merken is samengevat op deze pagina

Winkels en online

De Media Markt BTW Actie is uiteraard van toepassing op alle Media Markt filialen in Nederland. Wanneer je ver weg woont van een Media Markt winkel of geen tijd hebt om er één te bezoeken hoef je niet te treuren, de Media Markt BTW Actie is ook in de webshop van Media Markt. Aangezien de webwinkel 24/7 geopend is kan je daar dus dag en nacht terecht voor de beste aanbiedingen. Om helemaal op de hoogte te blijven van de acties kan je jezelf inschrijven voor de nieuwsbrief van Media Markt. Ook online begint de BTW Actie van Media Markt vermoedelijk op woensdag 25 januari 2017 om 18.00 uur.

Media Markt BTW Actie: hoe werkt het?

De Nederlandse overheid rekent 21% belasting over bijna alle aankopen die worden gedaan. Deze belasting noemen we BTW en deze is in de prijs die je ziet inbegrepen. Media Markt int dus de BTW en moet deze afstaan aan de overheid via de belasting. Ook tijdens de Media Markt BTW Actie moet je gewoon BTW betalen, want daar ontkomt uiteraard niemand aan. Maar de actie zit zo in elkaar dat Media Markt precies evenveel korting geeft als het BTW bedrag zou zijn. Door de normale prijs te delen door een factor 1,21 kan je zelf uitrekenen wat er betaald moet worden. Doordat de 21% BTW van de basiskosten wordt afgehaald (en niet opgeteld) bedraagt de werkelijke korting 17,36%. Dit klinkt als misleiding, maar dat is niet het geval. Dit komt doordat het gewoonweg wiskundig zo in elkaar zit.

Hoeveel bespaar je?

Het kortingspercentage is altijd precies gelijk, namelijk 17,36%. Maar er geldt wel dat hoe meer je uitgeeft hoe groter ook het kortingsbedrag is. Het bespaarde bedrag is bij een aankoop van € 500 namelijk 5x hoger dan bij een aankoop van € 100,-. Enkele voorbeelden van het bedrag in euro's dat je bespaart:

  • € 1,74 bij een aankoop van € 10,-
  • € 8,68 bij een aankoop van € 50,-
  • € 43,39 bij een aankoop van € 250,-
  • € 173,55 bij een aankoop van € 1000,-
  • € 1000 bij een aankoop van € 5.761,90

Op deze pagina vind je een overzicht van de besparing in euro's en in procenten tijdens de Media Markt BTW actie. 

Dubbele korting

Tijdens de BTW Vrije Dagen van Media Markt geniet je natuurlijk al een flinke korting, maar er zijn nog mogelijkheden om kortingen te stapelen. Dit kan via de zogenoemde dubbelop korting. De Dubbelop korting krijg je wanneer je aankopen doet in de Media Markt Outlet. In de Outlet word namelijk standaard 20% korting gegeven op de artikelen. Tijdens de Media Markt BTW Actie krijg je deze korting bovenop de BTW-kwijtschelding. Dat betekent dus een Dubbelop korting van maar liefst 20% Outletkorting plus 21% BTW korting. 

BTW Actie in België

Ook bij onze zuiderburen wordt ieder jaar een BTW actie georganiseerd bij Media Markt. In tegenstelling tot in Nederland vindt de Media Markt BTW actie in België enkele maanden later plaats. Wanneer je dus in Nederland te laat was krijg je een extra kans om te profiteren van de grote kortingen in België.