Kalender » North Sea Jazz Festival

North Sea Jazz Festival: 8 – 10 juli 2016

NORTH-SEA-JAZZ-FESTIVAL.jpg

Elk jaar in de tweede week van juli wordt de Ahoy in Rotterdam gevuld met de prachtigste jazzklanken wanneer het North Sea Jazz Festival plaatsvindt. Tijdens het North Sea Jazz Festival kan je genieten van jazzmuziek, maar ook van gospel, blues, soul, funk en r&b. Voor een hele schappelijke prijs kan je aanwezig zijn bij dit toonaangevend jazzfestival waar door de jaren heen vele grootheden uit de jazz hebben opgetreden. De volgende editie van het North Sea Jazz Festival is op 8, 9 en 10 juli 2016.

North Sea Jazz Festival 2016

Het North Sea Jazz Festival vindt alweer vele jaren plaats in de Ahoy in Rotterdam. Zoals de naam al aangeeft komen vooral de liefhebbers van jazzmuziek en muzieksoorten als R&B, blues, funk, soul, enzovoorts aan hun trekken. In het verleden traden Nederlandse en buitenlandse giganten uit deze muzieksoorten op in de Ahoy en nog eerder op de oude locatie in Den Haag. Het North Sea Festival is van 8 tot en met 10 juli 2016.

Tickets en kaarten

Kaarten kunnen aan de deur worden gekocht van de Ahoy. Omdat het evenement zomaar al kan zijn uitverkocht is het verstandig om de kaarten vooraf online te kopen. Wie extra vroeg kaarten besteld (Early Bird tickets) ontvangt een korting van € 20,-. Eventueel kunnen kaarten voor het North Sea Jazz Festival ook telefonisch worden gekocht. Bezoekers kunnen kiezen uit dagkaarten of meerdaagse kaarten waarmee North Sea Jazz Festival meerdere dagen bezocht kan worden. Ook zijn er kaarten voor groepen, kinderen, plusconcerten, enzovoorts.

Programma en openingstijden

Een actueel programma en line-up is te raadplegen via de website van het North Sea Jazz Festival. Het North Sea Jazz Festival is op de vrijdag en de zaterdag open vanaf 16.30 uur, de zondag is Ahoy al eerder geopend (14.30 uur).

Bezoeken North Sea Jazz Festival

Ahoy Rotterdam is een bekende indoor festivallocatie in Rotterdam. Automobilisten kunnen navigeren op het adres Ahoyweg 10. Het is mogelijk om zonder reservering bij Ahoy te parkeren voor € 12,50. Reis je per openbaar vervoer? In dat geval is metrostation Zuidplein de aangewezen plek om uit te stappen. Om meerdere dagen achtereen te genieten van North Sea Jazz biedt een hotelovernachting uitkomst: