Kalender » Over het IJ Festival 2016

Over het IJ Festival 2016: tickets en programma

overhetijfestival.jpg

Een van de leukste theaterfestivals van Nederland vindt plaats in de zomer van 2016 op het NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Zoals de naam al aangeeft vindt het aan de overzijde van het IJ plaats, vanuit het centrum van Amsterdam dan bezien. Het Over het IJ Festival duurt tien dagen en heeft iedere editie weer een bijzonder programma samengesteld. Kom meer te weten over het Over het IJ Festival 2016 waaronder programma en line-up, festivaltijden, bereikbaarheid, tickets en kaartverkoop.

Over het IJ Festival 2016

In de industriële omgeving van het NDSM-werf  en aan de boorden van het IJ in Amsterdam-Noord wordt ieder jaar een van de beste theaterfestivals van ons land georganiseerd. Tijdens Over het IJ Festival krijgen bekende en gerenommeerde theatermakers de kans om hun kunsten te vertonen. Maar ook jong talent is volop aanwezig en zorgt vaak voor originele inslagen. De theatermaker benutten de omgeving van het NDSM-werf ten volle en bieden een kijk op bijzondere architectuur en de stedelijke omgeving. Ook maakt het Zeecontainerprogramma weer onderdeel uit van Over het IJ Festival. Het evenement is een heuse ontdekkingstocht. De volgende editie van het Over het IJ Festival vindt plaats van vrijdag 8 tot en met zondag 17 juli 2016.

Tickets en programma

Voor een overzicht van alle theatermakers en artiesten die door de organisatie zijn gestrikt kan je de website van Over het IJ Festival bezoeken. Per voorstelling is op de website aanvullende informatie gegeven waaronder openingstijden en ticketprijzen. Het is mogelijk om de tickets los te kopen per voorstelling. Tickets zijn te koop tijdens de online voorverkoop en aan de kassa ten tijde van het evenement.

Bezoeken Over het IJ Festival

Het NDSM-werf en de oevers van het IJ in Amsterdam-Noord bereik je vanuit de stad Amsterdam (waaronder treinstation Amsterdam Centraal) eenvoudig via een gratis pont. De veerpont vaart in tien minuten van de ene zijde van het IJ naar de andere.