Kalender » Pinkpop

Pinkpop: 3 - 5 juni 2017

Pinkpop-2015.jpg

Het oudste popfestival van Nederland wordt al sinds jaar en dag georganiseerd in Landgraaf in Limburg. Pinkpop is één van de meest roemruchte popfestivals van de wereld en bijna alle wereldacts hebben er opgetreden. Pinkpop werd traditioneel altijd georganiseerd tijdens het Pinksterweekend. Wil je ook graag Pinkpop 2017 bezoeken? Alles over dit festival is voor je samengevat, lees verder over de tickets en kaartverkoop, het programma en de line-up, enzovoorts.

Pinkpop 2017

In 2017 vindt Pinkpop plaats van zaterdag 3 tot en met maandag 5 juni 2017. Pinkpop wordt hierdoor dus tijdens het Pinksterweekend georganiseerd. Pinkpop is het oudste popfestival ter wereld dat jaarlijks terugkeert, de eerste editie was al in 1970.

Locatie en adres

Pinkpop vindt plaats in het Limburgse Landgraaf op het Megaland terrein. De ideale vervoersmethode is de trein, waarbij je kunt uitstappen op NS-treinstation Landgraaf. Om de afstand van het treinstation naar het Pinkpop terrein te overbruggen worden pendelbussen ingezet. Wanneer je liever met de auto Pinkpop bezoekt kan er geparkeerd worden op grote parkeerplaatsen. Houd wel rekening met aanzienlijke loopafstanden van de parkeerplaatsen naar het festivalterrein. Het adres en postcode zijn:

  • Adres: Hofstraat 15 (Megaland Evenemententerrein)
  • Postcode: 6372 XC Landgraaf
pinkpop.jpg

Tickets en kaartverkoop

Er zijn voor Pinkpop 50.000 kaarten te koop voor het hele weekend. Voor iedere afzonderlijke dag gaan er nog eens 10.000 tickets in de verkoop. Met een weekendticket kan je Pinkpop alle dagen bezoeken. Eventueel kan je overnachten op Pinkpop, bijvoorbeeld op de camping of in een hotel in de nabijheid. Kamperen is mogelijk voor in totaal 50.000 bezoekers, reserveren is vooraf niet mogelijk. Op de kampeerterreinen heb je de mogelijkheid om te douchen, er zijn toiletten en er zijn verkooppunten van voedsel en drinken. Let op: er is geen stroomvoorziening op de camping. 

Programma en line-up

Pinkpop en wereldsterren, het is al vele decennia een gelukkig huwelijk. In het verleden traden bijvoorbeeld Metallica, Pearl Jam, Foo Fighters, Rolling Stones en Muse op. En de lijst is bij lange na niet compleet en veel te lang om hier te vermelden. Zoals ieder jaar weer staat ook de komende editie van Pinkpop weer bol van de internationale en Nederlandse topacts. Ben je benieuwd naar de bands en artiesten die komen optreden? De line-up en programma van Pinkpop is terug te vinden op de website van Pinkpop. Ieder jaar weer wordt de line-up in stappen prijsgegeven zodat de spanning langzaam opbouwt.