Kalender » Restaurantweek 2016

Restaurantweek 2016: voordelig uiteten bij toprestaurants

restaurantweek.jpg

Uiteten bij een toprestaurant kan een behoorlijk dure aangelegenheid zijn. Voor wie eens bij een toprestaurant wil eten voor weinig geld is er de Restaurantweek. Tijdens de Restaurantweek eet je zeer voordelig een driegangen diner of lunch bij ruim 750 luxere restaurants in Nederland. De Restaurantweek vindt tweemaal plaats per jaar, eenmaal in het voorjaar en eenmaal aan het einde van de zomer. Kom alles te weten over Restaurantweek 2016 waaronder datum, kosten lunch en diner, deelnemende restaurants, aanmelden en reserveren.

Restaurantweek 2016

Er zijn in Nederland duizenden restaurants en andere eetgelegenheden, waar je variërend van enkele euro’s tot honderden euro’s kunt eten. Vooral de chiquere restaurants zijn vaak erg prijzig. Maar tijdens de Restaurantweek eet je ook bij deze toprestaurants zeer voordelig. De Restaurantweek staat tweemaal op het programma in 2016. De eerste editie vond plaats in het voorjaar, de tweede editie vindt plaats van donderdag 29 september tot en met zondag 9 oktober 2016.

Kosten

Tijdens de Restaurantweek betaal je voor een driegangen diner slechts € 27,50 per persoon. Een driegangen lunch kost € 22,50 per persoon. Supplementen kosten extra en zijn verkrijgbaar vanaf € 2,-. Dankzij dit bescheiden bedrag bespaar je al snel de helft of meer aan kosten. Vooral wanneer je met een groter gezelschap gaat dineren of lunchen vormt de Restaurantweek een wel heel grote besparing. 

Deelnemende restaurants

Er doen vele honderden toprestaurants mee aan de Restaurantweek. De deelnemende restaurants vallen onder verschillende categorieën en landenkeukens waardoor je altijd meer dan voldoende keuze hebt. Op de website van de Restaurantweek vind je een overzicht van alle deelnemende restaurants. Het is bij veel restaurants mogelijk om de drie gekochte gangen nog verder uit te breiden.

Aanmelden en reserveren

Om te kunnen eten bij één van de toprestaurants zal je moeten reserveren. Het reserveren, oftewel aanmelden, is mogelijk vanaf circa drie weken voordat de Restaurantweek van start gaat. Reserveren kan gewoon online. Voor sommige restaurants geldt een beperkt aantal aanmeldingen, waardoor tijdig reserveren verstandig is.