Kalender » Robin Rotterdam

Robin Rotterdam Unlimited Festival: 25 - 30 juli 2016

Rotterdam-Unlimited-136758773871.jpg

Het multiculturele festival Robin Rotterdam Unlimited tovert hartje zomer heel Rotterdam om in een groot feest. Het evenement benadrukt de multiculturele samenstelling van de stad Rotterdam en belicht allerlei aspecten uit de verschillende culturen. Zeer bekend is het Zomercarnaval waarbij praalwagens vol uitgedoste personen door de straten van Rotterdam rijden. Robin Rotterdam Unlimited Festival vindt plaats van 25 tot en met 30 juli 2016.

Robin Rotterdam Unlimited 2016

Het Robin Rotterdam Unlimited Festival is een evenement dat drie dagen lang Rotterdam omtovert in een grote bruisende stad vol plezier. Het festival staat bol van de cultuur, muziek, optredens, culinaire hoogtepunten, dans, enzovoorts. Maar liefst ruim 1 miljoen personen bezoeken ieder jaar het driedaagse festijn dat zowel indoor en outdoor plaatsvindt. De volgende editie is van 25 tot en met 30 juli 2016.

Zomercarnaval

Misschien wel het bekendste onderdeel van Robin Rotterdam Unlimited is het Zomercarnaval. Sinds de jaren tachtig wordt de Rotterdamse binnenstad opgefleurd door het Zomercarnaval. Schaars geklede mensen gaan swingend door de Rotterdamse straten. De carnavalsstoet gaat dwars door de Rotterdams binnenstad over een traject van ongeveer 2,5 kilometer lang. In 2016 vindt het Zomercarnaval plaats op zaterdag 30 juli.

Programma

Het programma van het complete Robin Rotterdam Unlimited Festival is te raadplegen op de website van Robin Rotterdam.

Kaartverkoop

Het gros van de activiteiten tijdens Robin Rotterdam Unlimited is zonder entreebewijs (en dus gratis) te bezoeken. Alleen voor enkele indooractiviteiten moet entree worden betaald.

robinrotterdam.jpg

Bezoeken Robin Rotterdam

Houd tijdens Robin Rotterdam Unlimited Festival rekening met grote verkeersdrukte in het centrum van Rotterdam. Vooral tijdens het Zomercarnaval is het erg druk en tevens zijn grote delen van de stad afgezet. Heb je geen zin in verkeersdrukte? Neem dan het openbaar vervoer, bijvoorbeeld de treinstations Rotterdam Centraal en Rotterdam Blaak hebben een goede ligging ten opzichte van het festival. Ook de bus en de metro zijn meer dan goede vervoersopties. Helemaal onbezorgd Robin Rotterdam bezoeken doe je natuurlijk wanneer je een hotelkamer hebt geboekt in de stad: