Kalender » Rock Werchter

Rock Werchter: 30 juni - 3 juli 2016

rock-werchter2.jpg

Pop- en vooral rockliefhebbers omstrepen ieder jaar één festival met rood in de agenda, namelijk Rock Werchter. Dit Belgische rockfestival behoort absoluut tot de beste festivals ter wereld. De line-up is ieder jaar weer om van te watertanden. Rock Werchter kan worden bezocht voor één dag, maar ook meerdaagse festivaltickets inclusief overnachtingen zijn mogelijk. Kom alvast in de stemming en kom alles over Rock Werchter te weten.

Rock Werchter 2016

Jaarlijks wordt Rock Werchter, voorheen bekend onder de naam Torhout-Werchter, bezocht door ongeveer 80.000 bezoekers per dag. Het pop- en rockfestival is uitgegroeid van een eendaags tot een meerdaags festival. Tegenwoordig duurt Rock Werchter namelijk maar liefst vier dagen. In 2016 zal Rock Werchter worden georganiseerd van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli.

Tickets en kaartverkoop

Een groot deel van de bezoekers bezoekt Rock Werchter meerdere dagen en blijft overnachten op de camping. Een ticket voor vier dagen toegang kost € 226,-. Dit is exclusief de kosten voor overnachten op de camping. Een campingticket kost namelijk € 25,- per persoon aan de kassa en € 20,- in de voorverkoop. Tegen een beperkte meerprijs is het mogelijk om al eerder op de camping te mogen, je dient dan een campingticket XL te kopen. Wil je Rock Werchter maar één dag bezoeken? Dat is geen probleem, een regulier dagticket kost € 95,-.

rock-werchter.jpg

Line-up en programma

Rock Werchter kan al vele jaren bogen op een geweldige line-up. Ieder jaar weer verrast de organisatie met enkele van de meest vooraanstaande muzikanten en artiesten ter wereld. In het verleden trad het crème de la crème al eens op. De line-up en het programma voor de volgende editie van Rock Werchter is te raadplegen via de website van Rock Werchter.

Parkeren en openbaar vervoer

Rock Werchter vindt plaats in de Belgische gemeente Werchter, niet ver van steden als Leuven en Brussel. Per auto is het festivalterrein bereikbaar via de N21 en parkeren kan op één van de grote parkeerterreinen waar een autoticket € 15,- kost. Reizigers met het openbaar vervoer kunnen reizen via het treinstation van Leuven en vervolgens de afstand tot het festivalterrein overbruggen met pendelbussen.