Kalender » Rock Zottegem 2016

Rock Zottegem 2016 - Bevergemse Vijvers

rockzottegem.jpg

Rock Zottegem is een muziekfestival waar rock- en popmuziek op het programma staan. Het evenement draagt de naam van de gemeente waar het festival plaatsvindt, namelijk Zottegem in Oost-Vlaanderen. Jaarlijks bezoeken ongeveer 25.000 mensen Rock Zottegem gedurende twee dagen. Rock Zottegem vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli 2016.

Rock Zottegem 2016

Het muziekfestival had in het verleden al diverse grote internationale namen op het podium staan, denk aan James Brown, Alice Cooper en Mötörhead. Met een zeer diverse line-up weet Rock Zottegem ieder jaar weer een divers programma aan haar gasten te bieden. Door de jaren heen heeft het evenement dan ook een trouwe schare fans vergaard en groeit het festival gestaag door. De line-up en het programma van de twee festivaldagen kan bekeken worden op de officiële website van Rock Zottegem.

Overnachten

Omdat Rock Zottegem twee dagen duurt en een groot deel van de bezoekers beide dagen present zijn, biedt de organisatie de mogelijkheid om te overnachten op een campingterrein dat op slechts honderd meter afstand van de festivallocatie is gelegen. De camping opent de deuren op vrijdag 8 juli om 13.00 uur. De camping sluit de deuren op zondag 10 juli om 12.00 uur. Liever overnachten in een hotel? Nabij het festivalterrein van Rock Zottegem zijn diverse zeer voordelige hotels.

Kaartverkoop

Een dagkaart voor de vrijdag kost € 45,- per persoon. Wie alleen zaterdag Rock Zottegem wil bezoeken betaalt € 50,-. Ga je beide dagen? Een combiticket geeft je dit recht en kost € 85,-. De kosten voor een overnachting op de camping bedraagt € 7,- per persoon wanneer je een campingplek koopt in de voorverkoop.

Programma

Tal van bands en artiesten treden op tijdens het twee dagen durende festival. Een overzicht van de line-up en de invulling van het programma vind je op de website van Rock Zottegem. Je komt er dus ook te weten wat de openingstijden van het festivalterrein zijn.

Bezoeken Rock Zottegem

Autobezoekers kunnen parkeren op de parkeerterreinen aan de Deinsbekestraat en de Lyceumstraat in Zottegem. Parkeren is overigens gewoon gratis. Het festivalterrein is De Bevegemse Vijvers genaamd, je wordt middels borden de juiste weg gewezen. Ga je met de trein naar Rock Zottegem? Er is een treinstation in de gemeente op circa een kwartier lopen.