Kalender » Serious Request

Serious Request: 18 – 24 december 2016

58ee124176ad48de99cbbce7c0a9aa64.jpg

In de week voorafgaande aan Kerstmis laten de 3FM DJ's zichzelf weer opsluiten in het Glazen Huis van waaruit de hele week radio wordt gemaakt op locatie. Alles met één groot doel voor ogen, namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. Ieder jaar is er weer een andere stad gastheer van Serious Request, van 18 tot en met 24 december 2016 is het de beurt aan Breda. Wil je ook eens Serious Request bezoeken om bijvoorbeeld te doneren aan het goede doel?

Serious Request 2016

Serious Request is in feite een rondreizend evenement, ieder jaar is een andere stad de gastheer van het evenement van 3FM. In 2016 vindt Serious Request plaats in het Brabantse Breda van 18 tot en met 24 december. Het streven is ieder jaar hetzelfde, namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. Het Glazen Huis zelf komt overigens te staan op de Grote Markt wat midden in het centrum van Breda is gelegen. Als vanouds zullen de DJ's 24 uur per dag radio maken en dat alles zonder te eten! En dit keer zijn het slechts twee DJ's in plaats van drie. Dat betekent dat het extra zwaar gaat worden.

Openingstijden

Serious Request duurt 24 uur per dag en is dus ook 24 uur per dag te bezoeken. Het evenement is vrij toegankelijk, je hoeft geen kaarten of iets dergelijks te kopen. Wel is het zeer prettig als je geld geeft aan het goede doel, het Glazen Huis is er namelijk om het goede doel te steunen. Serious Request wordt altijd afgesloten met een eindfeest waarbij het opgehaalde bedrag wordt onthuld. 

Goede doel, DJ's en themalied

3FM Serious Request werkt samen met het Rode Kruis waardoor ieder jaar een ander goed doel wordt uitgekozen onder de vlag van het Rode Kruis. Zo is er in het verleden veel geld ingezameld voor bijvoorbeeld slachtoffers van oorlogsgeweld, ziekten, landmijnen, enzovoorts. Ook wisselt ieder jaar de samenstelling van de DJ's die zich laten opsluiten in het Glazen Huis, in 2016 zijn het Domien Verschuuren en Frank van der Lende. Tenslotte wordt er nog iedere editie van Serious Request een ander themalied uitgekozen. In 2016 is het gekozen goede doel de bestrijding van longonsteking in ontwikkelingslanden.

Bezoeken Glazen Huis

Het Glazen Huis in Breda is vanwege de ligging in het centrum van Breda goed bereikbaar. Parkeren is mogelijk in bijvoorbeeld een van de betaalde parkeergarages. Ook kan gereisd worden via het openbaar vervoer, het treinstation van Breda is op loopafstand gelegen. Eventueel kan er worden overnacht in een van de vele hotels die de binnenstad van Breda rijk is: