Kalender » Solar 2016

Solar 2016 - Maasplassen Roermond

SOLAR12.jpg

Het muziekfestival Solar Weekend Festival vindt zoals ieder jaar plaats in Roermond bij de Maasplassen. Het is in recreatiegebied De Weerd waar van 4 tot en met 7 augustus 2016 tienduizenden mensen genieten en feesten onder begeleiding van de beste DJ's en artiesten. Bezoek Solar gedurende één dag of kies voor de meerdaagse tickets, eventueel inclusief overnachtingen.

Solar 2016

Tijdens Solar worden er vooral dancemuziek en popmuziek gedraaid. Solar maakte door de jaren heen een groei door waarbij het aantal bezoekers steeg en ook het aantal dagen dat het festival duurde is verdubbeld. Solar straalt een zomergevoel uit qua naam, locatie en aankleding van het festival. Omdat het een vierdaags evenement is behoort het tot de grootste dancefestivals van Nederland.

Overnachten

Nabij het terrein waar Solar wordt georganiseerd is een heuse camping waar de festivalgangers kunnen overnachten. Er rijden pendelbussen tussen de bezoekersparkeerplaatsen, de camping en het festivalterrein. Je hoeft dus nooit ver te lopen.

Openingstijden

Solar vindt plaats van donderdag 4 tot en met zondag 7 augustus 2016 Het festival is op zaterdag en zondag en duurt van 11.00 tot 23.00 uur. D De camping bij Solar is geopend van donderdag 14.00 uur tot maandag 12.00 uur.

Kaarten kopen

Wie Solar wil bezoeken heeft de keuze uit verschillende arrangementen. Er zijn dagkaarten verkrijgbaar (€ 49,-), maar ook weekendkaarten waarmee je de zaterdag en zondag kunt bezoeken (€ 79,-). Kan je geen genoeg krijgen van Solar? Kies dan voor een driedaags ticket waarmee je zowel het festival als de camping kunt bezoeken (€ 115,-). Als vroege boeker heb je recht om enkele besloten area's te bezoeken.

Bezoeken Solar

Het festival vindt plaats in het recreatiegebied De Weerd wat onderdeel uitmaakt van de Maasplassen. Wanneer je per auto navigeert op de Maasplassen in Roermond zal je aan de hand van bewegwijzering de weg worden gewezen naar Solar. Parkeren is tegen betaling mogelijk, eventueel kunnen parkeerkaarten al vooraf online worden gekocht. Als je met de trein naar Solar komt, kan je uitstappen op treinstation Roermond. Vanaf dit station rijden pendelbussen op en neer naar het festivalterrein van Solar.

Ook leuk om te bezoeken: